Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Militaire muziek in Dordrecht

Datum nieuwsfeit: 01-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Militaire muziek in Dordrecht

30-05-2002

In Dordrecht vindt zaterdag (1 juni) de "Dag van de Militaire Muziek" plaats. Aan deze dag wordt medewerking verleend door het Trompetterkorps der Bereden Wapens van de landmacht, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en twee buitenlandse militaire korpsen. Het programma omvat ondermeer een muzikale tocht door de stad en een serie concerten.

Het programma begint 's morgens om 10.45 uur met een tocht door de stad van de vier deelnemende korpsen. Hierbij komen de beide Nederlandse korpsen, de Kon. Muziekkapel der Gidsen uit België en de Oostenrijkse Militärmusik Kärnten uiteindelijk aan op de Sarisgang, waar gratis miniconcerten worden verzorgd. In Schouwburg Kunstmin volgen daarna de volwaardige concerten, waarbij het Trompetterkorps der Bereden Wapens van de landmacht om 13.30 uur het spits afbijt. Onderbroken door een lezing over de geschiedenis van de mars, volgen de andere drie korpsen, waarbij de avond om 22.15 uur afgesloten wordt door de Kon. Muziekkapel der Gidsen. Een bezoek aan deze concerten kost 15 euro voor de hele dag. Kaarten zijn te koop bij de schouwburg en bij VVV Zuid-Holland Zuid. Deze dag wordt georganiseerd door de Stichting Dag van de Militaire Muziek en de Stichting International Military Music Society.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie