Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 02-06-2002

Datum nieuwsfeit: 02-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2002 district Breda

Datum: 2/6/2002
Auteur: Manon Ostendorf

Overval juwelier

Op vrijdag 31 mei omstreeks 17.30 uur vond een gewapende overval plaats op een juwelier gevestigd aan de Haagdijk te Breda. Toen aan de winkeldeur werd gebeld door een man die mededeelde dat hij belangstelling had voor het kopen van sieraden, werd hij door de juwelier binnen gelaten. Eenmaal binnen, dwong hij de aanwezigen onder bedreiging van een pistool naar een achter de winkel gelegen reparatieruimte te gaan.
Op dat moment stapten nog twee handlangers de winkel binnen, die begonnen sieraden uit de vitrine te laden. Hierbij worden enkele glazen platen van de vitrine vernield. Op het moment dat de eigenaar van de winkel eveneens werd gedwongen naar de ruimte achter de winkel te gaan, ontstond er een worsteling waarbij er een schot afging. De kogel trof de eigenaar in zijn voet, waardoor hij licht gewond raakte. Nadat diverse sieraden door de daders waren bemachtigd, namen de overvallers de benen en vluchtten zij lopend richting Nieuwe Huizen/Fellenoordstraat.
Het betreft hier drie daders, allen donkere mannen, gekleed in spijkerkleding. Men was niet gemaskerd. Doordat de aanwezigen in de reparatieruimte achter de winkel waren opgesloten, is er weinig bekend over het signalement van de daders. Tevens is er niets bekend over een mogelijk vluchtvoertuig. Eveneens is de hoeveelheid gestolen goederen is nog niet bekend, maar de hoeveelheid is aanzienlijk. Tijdens de overval bevond zich een klant in de winkel; de overige aanwezigen waren familie van de eigenaar.

Inbraak bedrijf

Vrijdagmorgen 31 mei werd door de directeur van een electronicabedrijf aan de Oosterhoutseweg in Teteringen een inbraak geconstateerd. De daders zijn via ladders op het dak gekomen en hebben enkele lichtdoorlatende kunststofplaten doorgebrand waardoor een gat in het dak is ontstaan. Hierna heeft men diverse audio en video apparatuur weggenomen.

Aanhouding winkeldief

Terzake winkeldiefstal bij de Aldi aan de Charleroistraat is op vrijdag 31 mei aan het einde van de middag de 30-jarige A.M. uit Breda aangehouden. Hij had voor 3,50 euro aan vleeswaren en ondergoed weggenomen. Hij is met een AU dagvaarding heengezonden

Aanrijding met twee zwaargewonden

Op vrijdagavond 31 mei omstreeks 21.00 uur vond er op de Lunetstraat te Breda een aanrijding plaats tussen de bestuurder van een bromfiets en een bestuurder van een fiets.
De fietser reed op het fietspad in de richting van Prinsenbeek. Uit tegenovergestelde richting kwam de bromfietser. Door vooralsnog onbekende oorzaak ontstond de aanrijding.
Beide bestuurders zijn zwaar gewond opgenomen in het ziekenhuis. De technische dienst van de politie stelt een nader onderzoek in.

Beschonken bestuurder aangehouden

De politie zag zaterdag 1 juni kort na middernacht een voertuig slingerend rijden over het Wilhelminapark te Breda. Toen men de bestuurder controleerde, bleek deze behoorlijk aan Bacchus geofferd te hebben. Aan het bureau bleek de man ook nog een aantal boetes te moeten betalen.
Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd alsmede zijn auto inbeslag genomen in afwachting van het betalen van de boetes.

Man aangetroffen met hoeveelheid valse 100 dollarbriefjes

In de vroege morgen van zaterdag 1 juni werd in het Holland Casino in Breda omstreeks 1.30 uur een 42-jarige man uit Israël aangehouden omdat hij 18 valse 100 dollar biljetten probeerde in te wisselen. Hij werd overgebracht naar het bureau van politie. Het valse geld werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aantreffen gestolen auto

Op de Bastenakenstraat is zaterdagmiddag door een surveillance van de politie een gestolen Opel Kadett aangetroffen voorzien van het kenteken TR-55-RP.

Diefstal scooter uit schuur

Bij een inbraak in een schuur achter een woning aan het Manhuisveld, is zaterdag een scooter van het merk Yamaha kleur groen, type Aerox gestolen.

Aanhoudingen in verband met project VAST

Tijdens surveillance in het Centraal Station in Breda in het kader van het project VAST werd op zaterdagavond omstreeks 21.00 uur door collegas van de politie gezien dat de 42-jarige L.O. uit Breda drugs af wilde pakken van een mede-druggebruiker. Toen de politie de verdachte hierover aansprak en hem sommeerde om het station te verlaten begon hij vervelend te doen. Hij begon te schelden en stak zijn middelvinger op. Hierop is hij aangehouden. Onder hevig verzet is hij naar een dienstauto overgebracht. Eenmaal in de dienstauto, trapte hij van binnenuit de achterruit van de dienstauto kapot. Het verzet was van dien aard dat hij ook aan zijn voeten geboeid moest worden. De verdachte is ingesloten op Mijkenbroek.
Ondertussen hadden zich al vele toeschouwers rondom het tafereel geschaard. Een aantal van hen was het niet eens met het optreden van de politie. Een van de betrokkenen, de 38-jarige J.S. uit Breda, bemoeide zich dusdanig met het gebeuren, door onder andere de politiemensen weg te duwen, dat hij ook is aangehouden. Ook hij pleegde hevig verzet. Deze verdachte is enkele uren later na verhoor heengezonden.

Aanhouding terzake belediging, verzet

In de vroege morgen van zondag 2 juni kreeg de politie omstreeks 3.00 uur een melding dat er gevochten werd op de Spoorstraat te Breda. Toen ze ter plaatse kwamen, was de vechtpartij over. Bleek dat twee vrienden ruzie met elkaar hadden gehad, maar dat ze het weer goed hadden gemaakt. Toen men de personalia van de twee wilde noteren, kwam een derde man zich met de zaak bemoeien. Hij begon de collegas uit te schelden en te bedreigen. Hierna is de 32-jarige man, R.M. uit Teteringen, onder hevig verzet aangehouden.

Etten-Leur

Diefstal auto

Zaterdagochtend werd tussen 01.30 en 08.00 uur een zwarte Honda Civic, kenteken NP-DX-43, gestolen. De auto stond op een parkeerplaats aan de Lindenbleek.

Inbraak in garage

Vrijdagavond werd op het bureau van het team Etten-Leur aangifte gedaan van een diefstal die in de nacht van woensdag op donderdag had plaatsgevonden uit de garage bij een woning aan de Markenland. Uit de garage werden een hogedrukreiniger, een fiets en een barbecue gestolen.

Brand in schuur

Vrijdagmiddag, omstreeks 17.00 uur, werd aan de Polderstraat een schuur in brand gestoken. In de schuur lag hooi opgeslagen. In de schuur stond een preirooimachine en naast de schuur stond een caravan. De caravan, de schuur, en alles wat in de schuur stond ging door de brand verloren. Bij de brand waren enkele knapen van 11 tot 14 jaar gesignaleerd. Deze knapen konden opgespoord worden. Uit de verhoren bleek dat de brand vermoedelijk door een 11-jarige jongen uit Sint Willebrord is aangestoken.

Brand in bedrijf

Op zaterdag 1 juni werd omstreeks 23.50 uur een brand ontdekt in een bedrijf aan de Nieuwe Donk. Door nog onbekende oorzaak is er brand ontstaan in een transportband. De brandweer bluste de brand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie