Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cardio Control boekt record-opdracht en verwacht verdere groei

Datum nieuwsfeit: 03-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Cardio Control NV
Zoek soortgelijke berichten

Cardio Control NV

Cardio Control boekt record-opdracht en verwacht verdere groei

Persbericht, 03 Juni 2002

Cardio Control NV, gevestigd in het hart van Delft en gespecialiseerd in medische diagnostische systemen, heeft de grootste order in haar 20-jarige geschiedenis ontvangen. Het betreft de levering en installatie van enkele honderden complete Stress-ECG systemen bij ziekenhuizen in meer dan 20 landen ten behoeve van een grootscheeps wetenschappelijk onderzoek.

De opdracht moet dit jaar vrijwel geheel worden uitgeleverd en heeft een totale waarde van enkele miljoenen euros. Na overleg met de opdrachtgever is besloten om geen verdere details bekend te maken uit concurrentie-overwegingen. Niet eerder ontving een firma een qua omvang grotere opdracht op het gebied van Stress-ECG systemen. Belangrijk bij de keuze voor Cardio Control voor het uitvoeren van deze opdracht waren de jarenlange goede ervaringen van de klant en het maatwerk dat Cardio Control hierbij kan leveren.

In een toelichting zegt Cardio Controls algemeen directeur Dick van Luijk: We zijn heel trots op het binnenhalen van deze order. Hiermee wordt onze marktleiderpositie op het gebied van Stress-ECG systemen
-waarbij de PC als platform dient- bevestigd. De studie waarvoor deze systemen worden ingezet heeft betrekking op de ziekenhuismarkt, en sluit zodoende naadloos aan op onze strategie om in dat marktsegment een significant marktaandeel op te bouwen. Men kan nu ook in de ziekenhuizen echt niet meer om ons heen, net zoals dat in de huisartspraktijken al het geval was. Dit is een belangrijke aanwijzing dat Cardio Control haar ambities gaat waarmaken.

Sinds 4 jaar staat Cardio Control genoteerd op de startersbeurs van Euronext, onderdeel van Euro.NM. De laatste 10 jaar groeide de omzet gemiddeld met ruim 30% per jaar (in 2001 met 48%). Verwacht wordt door de directie dat dit ook de komende 10 jaar het geval zal zijn. Binnenkort wil Cardio Control daarom de stap naar de gewone Effectenbeurs maken. Ze voldoet daarvoor aan alle eisen. Cardio Control staat al enige tijd vermeld in de top 10 van de door het Financieele Dagblad dagelijks gepubliceerde lijst van best renderende aandelenfondsen op de Eurnonext-effectenbeurs van Amsterdam (rendement van ruim 30% over de afgelopen 12 maanden).

Recent werd het jaarverslag over 2001 gepubliceerd. Dit is beschikbaar via de website van Cardio Control NV, www.cardiocontrol.com. Tijdens de afgelopen week gehouden jaarlijkse aandeelhoudersvergadering herhaalde algemeen directeur Van Luijk dat hij opstapt indien 2002 met verlies wordt afgesloten. Hij wees er daarbij op dat het eerste kwartaal nooit de periode is dat het bedrijf geld verdient door de seizoensinvloed waaraan de resultaten onderhevig zijn.

Voor vragen over dit persbericht:
Afdeling Investor Relations
Cardio Control NV, Mercuriusweg 1, 2624 BC Delft (info@cardiocontrol.com) Tel: 015-750.5000
Fax:015-750.5055

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie