Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Helft werknemers maakt reorganisatie mee

Datum nieuwsfeit: 03-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: FNV
Zoek soortgelijke berichten

FNV

Helft werknemers maakt reorganisatie mee

Ruim de helft van de Nederlandse werknemers werd de afgelopen jaar geconfronteerd met een reorganisatie. De kans dat laag opgeleiden met een reorganisatie te maken krijgen is bovendien groter dan hun hoger opgeleide collegas. Dit blijkt uit het Loonwijzer-onderzoek van de FNV, Ilse en de Universiteit van Amsterdam.

Bij bedrijven met meer dan 5000 werknemers had recent 83 procent van de werknemers een reorganisatie mee gemaakt. Grote bedrijven in de collectieve sectoren lijken daarbij de kampioenen. Koplopers zijn de politie, het openbaar bestuur, de sociale verzekering. Maar ook het bankwezen en andere financiële instellingen reorganiseerden de afgelopen periode volop.
Kleine bedrijven reorganiseerden veel minder vaak. Hier maakte maar één op de vier werknemers een reorganisatie mee.

Het onderzoek wijst uit dat de angst voor een reorganisatie de werknemer onzeker maakt. In bedrijven waar ontslagen vallen denkt drie van de vier werknemers zijn baan te verliezen. Verder blijkt dat werknemers van veertig jaar en ouder eerder geconfronteerd worden met een reorganisatie dan jongere werknemers.

3 juni 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie