Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Noord-Holland Noord 03-06-2002

Datum nieuwsfeit: 03-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwsbericht

maandag 3 juni 2002, 12.00 uur

REGIONAAL

Extreme snelheid voor twee motorrijders

Alkmaar, maandag 3 juni 2002.

In de maand mei zijn op verschillende Provinciale wegen in Noord-Holland Noord meer dan 230.000 automobilisten een snelheidscontrole gepasseerd. Daarvan reden er 10.121 te snel hetgeen neerkomt op een percentage van 4,4. De snelste reed op de N506 tussen Hoorn en Enkhuizen met maar liefst 219 km/h per uur.

Het betrof de bestuurder van een motorfiets, hij reed met een tweede motorrijder ongeveer tegelijkertijd langs de radar op Eerste Pinksterdag met snelheden van meer dan 200 kilometer per uur. De 42-jarige Amsterdammer werd genoteerd voor 219 km/h. De tweede betrof een 22-jarige man uit Hoorn, hij ging voor 213 km/h het boek in. Onverantwoorde snelheden op een weg waar 80 als maximum geldt. Er volgt proces-verbaal tegen het tweetal.

In het kader van een verkeersveiligheidsproject houdt de politie extra toezicht op o.a. snelheid. Op dit moment zijn zeven provinciale wegen in het noorden van de provincie onder extra snelheidstoezicht geplaatst. De nieuwste route die in het project is opgenomen is het traject Krommenie - Alkmaar, de N244 / N246. Hier werden inmiddels ruim 50.000 automobilisten gecontroleerd. Daarvan waren er 1450 in overtreding.

Behalve op snelheid let de politie in het kader van het verkeersveiligheidsproject ook op het gebruik van autogordels, het rijden door rood, het gebruik van de helm en het rijden onder invloed. Ten aanzien van deze laatste categorie werden in mei 12 bestuurders bekeurd. De controles moeten er toe leiden dat in 2010 het aantal doden en gewonden in het verkeer drastisch zijn verminderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie