Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Neprom bereid duboconvenant te tekenen

Datum nieuwsfeit: 03-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten

Nationaal Dubo Centrum

maandag 3 juni 2002

Neprom bereid duboconvenant te tekenen

Tijdens de jaarvergadering van de Neprom op 16 mei 2002 ging voorzitter De Reus van Ne-prom in op het standpunt omtrent het duboconvenant.

In zijn terugblik op 2001 en de verwachtingen voor de komende jaren stond Nepromvoorzitter ir. C.E.C. de Reus ook stil te staan bij duurzaam bouwen. Hij gaf aan dat Neproms zusterorganisatie, de NVB, publiekelijk heeft laten weten dat deze niet langer bereid is om een duboconvenant met het Rijk te tekenen. De NVB gaf als reden dat de consument niet voor dubo wil betalen. De Reus stelde dat Neprom nog niet zo ver wilde gaan. Hij vond dat ontwikkelaars de maatschappelijke verantwoordelijkheid, ook als de markt misschien even iets minder meezit, toch het belang van duurzaam bouwen in het oog dienen te houden. Vandaar dat de Neprom bereid blijft om zo'n convenant te tekenen. Overigens wel onder de voorwaarde dat ook het Rijk het eigen dubobeleid wel wat beter organiseert en bijvoorbeeld gemeenten niet langer stimuleert - maar liever nog sterk afremt - om ook een eigen lokaal dubobeleid te ontwikkelen. Volgens De Reus werkt dat contraproductief.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie