Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Traditionele gezinsbedrijf verdwijnt

Datum nieuwsfeit: 03-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RABOBANK NEDERLAND

Grote ondernemingen bepalen succes bloembollenhandel

Traditionele gezinsbedrijf verdwijnt

'Het traditionele gezinsbedrijf maakt plaats voor grote, kapitaalsintensieve ondernemingen.' Dat was de boodschap van Niek de Graaf, directeur van Rabobank Kop van Noord-Holland, op maandag 3 juni aan de verzamelde Nederlandse bloembollenwereld. Tijdens de bijeenkomst in de Rabobank Conference Hall op de Floriade voorzag hij dat schaalvergroting en krachtenbundeling leiden tot een andere bedrijfsstructuur.

Behalve deze ontwikkeling noemde De Graaf ook de toekomstige gewijzigde concurrentieverhoudingen. Het buitenland zal ook voor de Nederlandse bloembollensector meer en meer partner in plaats van concurrent worden. Dat is noodzakelijk om met een breed assortiment het hele jaar door de markt te kunnen bedienen.

Om de juiste kritische massa te kunnen bereiken, zullen ondernemers zich moeten richten op samenwerking met collega-ondernemers in bijvoorbeeld franchiseformules, het openen van vestigingen in het buitenland, schaalvergroting en specialisatie, waardoor een verdergaande mechanisering en automatisering mogelijk worden.

De Graaf deed zijn uitspraken in het kader van een seminar waarin hij een verdieping gaf van de studie De Kleur van Samenwerking. Andere inleiders tijdens de bijeenkomst waren Carl Schoutsen (UK marketeer) en Victor Phaff (export marketing consultant Stoas Greenwife). Reacties kwamen van Ir. J. Langeslag (voorzitter KAVB), Drs. W. Willems (directeur CNB) en Mr. H. Westerhof (directeur koninklijke BGBB).


---

---

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant. Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit 369 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk ruim 925.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen, Rabo Vastgoed en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 143 vestigingen vertegenwoordigd in 34 landen. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten. De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.


---

---

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie