Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple introduceert de demoversie van QuickTime 6

Datum nieuwsfeit: 04-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Apple Benelux
Zoek soortgelijke berichten

Apple Benelux

Apple introduceert de demoversie van QuickTime 6

De eerste consumentenoplossing voor het decoderen, afspelen en publiceren van MPEG-4-materiaal die voldoet aan de ISO-norm

Bunnik, 4 juni 2002 - Apple introduceert vandaag de demoversie van QuickTime 6, die gratis kan worden gedownload vanaf de Apple website (www.apple.com/nl) voor zowel Mac- als Windows-computers. QuickTime 6 is de eerste MPEG-4-oplossing voor consumenten voor streaming van media naar alle spelers die MPEG-4 ondersteunen. Verder kondigt Apple vandaag de demoversie van QuickTime Broadcaster aan, waarmee QuickTime-materiaal in MPEG-4 kan worden vastgelegd en gecodeerd voor streaming van live beeld en geluid.

MPEG-4, de internationale standaard voor digitale video, is gemaakt door hetzelfde team dat verantwoordelijk is voor MPEG-2, de "gouden standaard" voor digitale video die voor elke dvd-speler en dvd wordt gebruikt. Talloze bedrijven passen inmiddels de MPEG-4-standaard op hun producten toe, waaronder Apple, Cisco, Ericsson, Intel, Matsushita, Mitsubishi, Motorola, Panasonic, Philips, Real Networks, Samsung en Sun.

"QuickTime 6 is de eerste complete mediaoplossing ter wereld voor het maken, streamen en bekijken van MPEG-4-materiaal", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "MPEG-4 is een open standaard die door talloze bedrijven wordt toegepast bij de ontwikkeling van draadloze apparatuur, computers en media voor het produceren van digitale video van hoge kwaliteit. Bovendien is de benodigde bandbreedte voor streaming op het internet drastisch verlaagd zonder verlies aan kwaliteit."

QuickTime 6 bevat een nieuwe functie voor directe streaming waarmee buffervertragingen worden voorkomen en gebruikers snel en eenvoudig kunnen zoeken in gestreamde media en deze direct kunnen weergeven. Bovendien ondersteunt QuickTime 6 voor Mac OS X JPEG 2000, de nieuwe JPEG-standaard waarmee afbeeldingen kunnen worden bewaard met een betere kwaliteit en een kleinere bestandsgrootte dan ooit tevoren.

QuickTime 6 bevat verder AAC (Advanced Audio Coding), de standaard MPEG-4-audiostructuur. AAC is de audiostructuur van de toekomst voor professionele, superieure geluidskwaliteit met een bestandsgrootte die aanzienlijk kleiner is; zelfs kleiner dan MP3 en beter dan Windows Media Player (wma).

Andere kenmerken van QuickTime 6 zijn:

ï een nieuwe video-codec voor de codering en decodering van MPEG-4-videomateriaal die voldoet aan de ISO-norm; ï voldoet aan de ISMA 1.0-specificatie (Internet Streaming Media Alliance);
ï ondersteuning voor DVC Pro (PAL);
ï een bijgewerkte gebruikersinterface met snellere toegang tot QuickTime-materiaal.
De belangrijkste kenmerken van QuickTime Broadcaster zijn: ï live codering met voorbeeldweergave in realtime; ï de mogelijkheid voor opnamen en hints in realtime naar de harde schijf van een computer, voor snelle publicatie van opgenomen beelden; ï ondersteuning voor QuickTime-codecs, MPEG-4-video en AAC-audio; ï ondersteuning voor AppleScript;
ï de mogelijkheid om aangepaste instellingen te maken; ï ondersteuning voor betrouwbare communicatie via TCP tussen Broadcaster en Server;
ï automatische configuratie van verbindingen tussen Broadcaster en Server.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie