Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 04-06-2002

Datum nieuwsfeit: 04-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten

Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 04-06-02 09:55

Ochtenduitgave dinsdag 4 juni 2002

BEROOFD VAN FIETS (4 juni 2002)
HELLEVOETSLUIS - Een 50-jarige man uit Hellevoetsluis is maandagavond op de Kanaalweg beroofd van zijn fiets. Om even na half tien reed aangever op de fiets op de Kanaalweg en werd opgewacht door twee onbekende mannen. Ze sloegen hem van zijn fiets, waarna ze er op zijn eigendom vandoor gingen in de richting van de vesting. Ook de portemonnee van het slachtoffer werd weggenomen. Het slachtoffer is door de GGD naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht met vermoedelijk een gebroken neus en een gebroken oogkas.

Avonduitgave maandag 3 juni 2002

PARTIJ HASJIESJ IN BESLAG GENOMEN (3 juni 2002) Het Harcteam, een samenwerkingsverband tussen Openbaar Ministerie, Rivierpolitie, Douane en Fiod, heeft op een haventerrein in de Waalhaven in Rotterdam twee containers onderschept met daarin 15.000 kg hasjiesj. De containers zijn afkomstig uit Marokko. Een ingesteld onderzoek leidde tot de aanhouding van vier verdachten, twee Rotterdammers van 26- en 50-jaar oud, een 44-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht en een 41-jarige Nederlander, die in België woont. Aan de hand van de pakketten met drugs en de hoeveelheid kan gesteld worden dat de partij voor verschillende ontvangers in Nederland en/of België bestemd was. Bij diverse zoekingen in woningen is een geldbedrag van 100.000 euro en een vuurwapen met munitie in beslag genomen. De partij die verstopt zat in een zogenaamde dubbele wand van de containers vertegenwoordigd een handelswaarde van zo'n 47 miljoen euro. Alle verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (3 juni 2002)
De politie van het district Zuid stelde maandagmiddag in een woning aan de Verschoorstraat een onderzoek in. In de woning werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden zo'n 3500 hennepplanten. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen. De planten en de apparatuur zijn inmiddels vernietigd. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt.

150.000 XTC PILLEN IN BESLAG GENOMEN (3 juni 2002) SPIJKENISSE - Na een uitgebreid onderzoek, deed de politie van het district De Eilanden op donderdagmiddag 30 mei jl. op grond van de Opiumwet een instap in een woning aan de Wagnerlaan. In de woning werden, verpakt in twee dozen, zo'n 150.000 XTC-pillen aangetroffen. De verdovende middelen met een straatwaarde van meer dan 1 miljoen Euro, werden in beslag genomen. Drie bewoners werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Na onderzoek kon hun betrokkenheid bij de verdovende middelen niet worden vastgesteld. Zij werden weer heengezonden. De XTC-pillen behoren toe aan een andere bewoner, een 24-jarige man uit Spijkenisse. Deze zit momenteel nog in detentie. De XTC-pillen zullen na overleg met de officier van justitie worden vernietigd. De politie zet het onderzoek voort.

RADARSNELHEIDSCONTROLE (3 juni 2002)
De Verkeerspolitie heeft maandagmorgen van 08.10 tot 09.15 uur, een radarsnelheidscontrole gehouden op de Argonautenweg. Van de 705 gecontroleerde automobilisten reden er 105 harder dan de toegestane snelheid van 50km. Hoogste snelheid 78 kilometer per uur.

VROUW MISHANDELD (3 juni 2002)
RIDDERKERK -Maandagmiddag omstreeks vier uur werd op de Fazant een 41-jarige vrouw uit Ridderkerk mishandeld door een 23-jarige man uit Rotterdam. Het slachtoffer fietste op de Fazant en kwam de man op zijn fiets tegen. Omdat deze man aan het schelden was, keek zij hem aan. De man richtte zich vervolgens tegen de vrouw en duwde haar van de fiets. Hij mishandelde haar hierna, waarbij hij de vrouw tegen hoofd en benen sloeg. Een omstander, die het slachtoffer ontzette, werd ook geschopt en tegen de grond geslagen. Hierna ging de man verder. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de man even later aanhouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Ochtenduitgave maandag 3 juni 2002

MAN BEROOFD (3 juni 2002)
Een 57-jarige man uit Rotterdam is zondagmiddag in het Varkenoordsepark beroofd en mishandeld. Aangever liep rond drie uur te bellen en kreeg op dat moment onverwacht een klap in z'n nek en een trap in z'n rug, waardoor hij languit in het gras terecht kwam. Hij was even buiten bewustzijn, bemerkte daarna dat zijn gsm en portemonnee waren verdwenen zag twee jongens weglopen in de richting van de kinderboerderij.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (3 juni 2002)
Zondagavond is in een woning aan de Groene Hilledijk een hennepkwekerij ontmanteld. Om even voor negen uur kwam er een brandmelding binnen. Het bleek te gaan om een dakbrandje dat door de brandweer snel werd geblust. Op twee verdiepingen van het pand vond de men een hennepkwekerij met ongeveer 1500 planten en de benodigde apparatuur. Alles werd in beslag genomen en is inmiddels vernietigd. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld.

GASLEK IN WONING (3 juni 2002)
Zondagavond ging de politie naar een woning in de Kabeljauwsestraat in verband met een sterke gaslucht. De straat werd afgezet en een onderzoek in de woning ingesteld. De bewoner had al wat problemen met zijn geiser gehad, maar het bleek dat er een flink gaslek buiten de woning was. In de kruipruimte van de woning was ook flink wat gas aanwezig. De 24-jarige bewoner liep geen letsel op. Medewerkers van de Eneco hebben zich bezig gehouden met het dichten van het lek.

SNELHEIDSCONTROLES (3 juni 2002)
De afdeling Verkeerstoezicht heeft zondag een tweetal snelheidscontroles gehouden. Op de Slinge werden 372 auto's gecontroleerd, waarvan er 101 de maximumsnelheid van 50 km per uur overschreden. De snelste reed 98 km per uur. Op de Jacq. Dutilhweg passeerden 166 voertuigen de controleapparatuur, 22 reden te hard en de snelste 76 km per uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie