Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Grembergen beschermt Kasteel De Grunne in Wezembeek-Oppem

Datum nieuwsfeit: 04-06-2002
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse overheid

Vlaams minister voor Binnenlandse Aangelegenheden, Ambtenarenzaken en Buitenlands Beleid Paul Van Grembergen (SPIRIT) startte deze week de beschermingsprocedure voor het kasteel de Grunne met bijhorend park te Wezembeek-Oppem.

Deze bescherming is geen losstaand initiatief. Minister Van Grembergen besteed sinds zijn aantreden bijzondere aandacht aan de monumenten- en landschapszorg in de Brusselse Rand. Daartoe gaf hij onder meer de afdeling Monumenten en Landschappen de opdracht om voor 17 Brusselse randgemeenten een systematische inventaris van het bouwkundig en landschappelijk erfgoed te realiseren. Op basis van deze inventaris zullen de meeste waardevolle monumenten, stads- en dorpsgezichten en landschappen worden ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie