Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beantwoording statenvragen voormalig sanatorium Berg en Bosch

Datum nieuwsfeit: 04-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Beantwoording statenvragen voormalig sanatorium Berg en Bosch

04-06-2002
De bouwvergunningen voor voormalig sanatorium Berg en Bosch zijn terecht verleend en onherroepelijk. Dat zeggen GS in hun beantwoording van vragen van de SP over de bouwontwikkeling en bomenkap op het terrein van het voormalig sanatorium Berg en Bosch vastgesteld. De vragen gingen over de rechtmatigheid van de afgegeven bouwvergunning door de gemeente De Bilt.
Volgens GS passen de bouwplannen qua omschrijving in het bestaande bestemmingsplan. Hierdoor heeft de provincie geen rol bij het verlenen van bouwvergunningen. Ook de Boswet is hierdoor niet van toepassing. De inspectie VROM heeft na een grondige bestudering van het dossier dezelfde conclusie getrokken. De bouwontwikkelingen op het complex zijn al eerder in gang gezet en passen binnen het bestemmingsplan. Zij passen echter niet geheel binnen het huidige provinciale denkkader voor ontwikkelingen op de Heuvelrug. Dit denkkader werd onlangs door GS vastgesteld en is daarom feitelijk niet aan de orde.

Meer informatie: Christianne Colaris, telefoon 2583207 of Christianne.Colaris@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie