Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadscommissie Breda bezoekt wijkbibliotheken

Datum nieuwsfeit: 05-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

23-05-2002

Raadscommissie bezoekt wijkbibliotheken
Dit is een persbericht van de raadsgriffie van de gemeente Breda

Op woensdagmiddag 5 juni gaan de leden van de raadscommissie Economische Zaken, Cultuur en Grondbedrijf met de Cultuurbus op werkbezoek in de wijkbibliotheken van Prinsenbeek, Ulvenhout, Brabantpark en Teteringen.

Tijdens dit werkbezoek wordt aan de betreffende wijk- en dorpsraden en andere belangstellenden de gelegenheid geboden ter plekke van gedachten te wisselen over de gemeentelijke voornemens zoals die in het Beleidsplan voor de Bibliotheek van november 2000 over de toekomst van de verschillende vestigingen zijn opgenomen.

Deze voornemens worden op dit moment door het College van Burgemeester en Wethouders verder uitgewerkt in een concreet spreidingsplan voor de bibliotheken dat na de zomervakantie aan de gemeenteraad ter besluitvorming wordt aangeboden.

In het spreidingsplan dat op handen is, wordt rekening gehouden met sluiting of functievermindering van enkele filialen.

Sinds de herindeling van 1997 heeft de Bibliotheek Breda tien vestigingen op een bevolking van 160.000 inwoners in een versnipperd gebied. Daarom wordt er per district een samenhangende dienstverlening ontwikkeld met één districtsbibliotheek en waar nodig, wijkvoorzieningen.

Breda, 23 mei 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie