Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier woningen in Vinkenbuurtje Utrecht gerestaureerd

Datum nieuwsfeit: 05-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Utrecht

Vier woningen in Vinkenbuurtje gerestaureerd

Mevrouw H.van Rijnbach-de Groot, burgemeester van de gemeente Bunnik en de Utrechtse wethouder voor monumenten J.van Zanen beëindigen op woensdag 5 juni 2002 om 09.30 uur de restauratie van vier woningen in het 'Vinkenbuurtje' in Bunnik. Ze overhandigen de bewoners van de panden een cadeau als tegemoetkoming in de overlast die zij hebben ondervonden tijdens de uitvoering van de renovatiewerkzaamheden.

De woningen maken deel uit van het historisch complex van voormalige dienstwoningen van het landhuis Oud Amelisweerd. Drie ervan zijn eigendom van de gemeente Utrecht, de andere woning is particulier bezit. De oudste delen dateren vermoedelijk uit de 18de eeuw. Oorspronkelijk vormden de huidige woningen tesamen een kleine boerderij, die toen al onderdeel moet zijn geweest van het landgoed Oud Amelisweerd. De gemeente Utrecht heeft in 1951 het landgoed overgenomen van de laatste particuliere eigenaar, inclusief de bijbehorende gebouwen. Vanwege de matige staat van onderhoud en de beperkte voorzieningen (in een van de huizen was tot de renovatie zelfs geen badkamer) is uiteindelijk in september 2001 gestart met de renovatiewerkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden werden de bewoners om beurten ondergebracht in een wooncontainer zodat hun huis kon worden verbouwd. Onder andere zijn de dakkappen hersteld, is het metselwerk van de gevels opgeknapt en zijn betere voorzieningen aangebracht.

Utrecht, 4 juni 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie