Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling schilderijen Anja Massee en sieraden in stadhuis Weert

Datum nieuwsfeit: 05-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Weert
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Weert

05-06-2002

Tentoonstelling schilderijen Anja Massee en sieraden in stadhuis

Op de bestuursverdieping (1e etage) van het Weerter stadhuis zijn de komende tijd twee tentoonstellingen te bezichtigen. Sieraden van leerlingen van het Kunstcollege Weert liggen in de vitrines en schilderijen van Anja Massee sieren de wanden.
De sieradententoonstelling is te bekijken van 4 juni t/m 30 augustus en de schilderijententoonstelling van 19 juni t/m 2 september 2002.

In de vitrines is een tentoonstelling te bezichtigen van sieraden van de hand van Harry Beijes, Mariet Neijnens-Verdonschot, Miriam Vaes, Mariska Wagemakers, Nellize Jansen-van den Broek, Marije Velders, Carla Suntjens, Frits Knapen, Lambert Seghers en Rien Lagarde. Zij zijn allen leerlingen van het Kunstcollege Weert, groep Edelsmeden onder leiding van Tylo Werz.
De sieraden zijn vervaardigd van diverse materialen o.a. zilver, messing, alpaca en koper.

Edelsmid
De edelsmid als kunstenaar vervaardigt driedimensionale sculpturen in miniformaat, geïnspireerd door edele, of ook onedele materialen. De edelsmid als ambachtsman maakt sierende objecten, meestal uitgevoerd in edele metalen die dienen als modeaccessoire of waarmee de drager een symbool, of statement wil uitdragen.
Beide beschikken zij over een veelvoud aan gereedschappen en technieken om een zo perfect mogelijk eindproduct af te leveren. Om deze technieken te 'meesteren' is het eerste cursusjaar opgebouwd uit een aaneenschakeling van opdrachten, waarbij gewerkt wordt met onedele materialen die qua kleur of verwerkingseigenschappen lijken op goud en zilver.
Door middel van zagen, vijlen en solderen komt men onder begeleiding van de docent al snel tot een glanzend en draagbaar resultaat.

Schilderijen
Anja Massee is geboren in Rotterdam en opgeleid aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij woont in Ospel. Anja is pas op latere leeftijd gaan schilderen en is daar achteraf dankbaar voor. Zij is van mening dat, als je al veel levenservaring achter de rug hebt, de verdieping in je werk een andere, bredere dimensie heeft. Door de keuze van haar materiaal, ei-tempera, waarbij zij heel transparant kan werken, kan zij haar gedachten en gevoelens tot uitdrukking brengen. Verder werkt zij met gemengde techniek op papier en pastel/gouache. Door het hele oeuvre heen blijft de mens haar uitgangpunt. Zijn trots, onmacht, maar ook zijn kwetsbaarheid.
Een beeld dat steeds op haar netvlies staat, is dat van de altijd zwangere vrouwen van Peru, dit beeld heeft geleid tot de serie "Zwangere Vrouwen" .
De gedachte dat er geen problemen meer kunnen worden opgelost, als mensen elkaar niet meer tegenkomen, geen tijd meer hebben voor elkaar, heeft haar tot haar meest recente werken "De ontmoetingen" geïnspireerd. Ook heeft zij inspiratie opgedaan tijdens de vele reizen, die zij heeft gemaakt naar o.a. Turkije, India, Indonesië, Midden-Oosten, Italië enz.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie