Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 05-06-2002

Datum nieuwsfeit: 05-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Persberichten woensdag 5 juni district Bergen op Zoom

Datum: 5/6/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN
Maandagavond 3 juni 2002 is de 29-jarige P.H. uit Nieuw-Vossemeer aangehouden terzake bedreiging van zijn voormalig werkgever en diens vrouw. Hij werd diezelfde avond in verzekering gesteld. In de loop van de volgende dag bekende hij de hem ten laste gelegde feiten, waarna hij met een dagvaarding op zak op woensdag 5 juni aan het eind van de middag in vrijheid werd gesteld.

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juni zijn twee autos, die geparkeerd stonden aan de Vlettevaart te Steenbergen, zodanig met een scherp voorwerp bekrast dat eenvoudige reparatie niet meer mogelijk is. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Steenbergen. (0900-8844)

Tussen 20 en 30 mei is er vanuit een loods, gelegen aan de Westlandse Langeweg te Steenbergen, een slijptol en een tweetal boormachines ontvreemd.Op dinsdagmiddag 4 juni constateerde A.v.N. dat er met een auto was gereden in zijn percelen land. Hierbij werd voor ongeveer 400 Euro schade toegebracht aan de op dat land staande uien. In de omgeving werd een blauwe Jetta gezien die daar niet thuishoort. De politie onderzoekt of deze auto bij het voorval betrokken is geweest.

TEAM RUCPHEN

Diefstal tuinbank

Vanaf een open erf aan de Irenestraat te St. Willebrord werd afgelopen maandagnacht een rieten tuinbank ontvreemd. De waarde van de bank is onbekend.

Aanhoudingen tijdens huisvlijt

Naar aanleiding van ingekomen informatie, gecombineerd met overlastmeldingen omtrent een scherpe geur, is dinsdag 4 juni in de namiddag door de politie van team Rucphen een controle gehouden in het kader van de Opiumwet. In een pand op de Kanestede te Zegge werden 5 dames aangehouden, die intensief bezig waren om geoogste hennepplanten tot een gebruiksgereed product te knippen. Dit stukje huisvlijt vond plaats op een van de slaapkamers in het pand. Op de zolder werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 20 assimilatielampen, een kleine honderd kweekbakken, diverse filters en randapparatuur alsmede een 7,5 kilo (geschatte handelswaardewaarde 18.000, -) henneptoppen in beslag genomen. Tegen alle betrokkenen wordt proces verbaal opgemaakt ingevolge overtreding van de Opiumwet. Tegen de hoofdbewoner C.W. (33) en zijn echtgenote M.M. (23) worden, omdat de kwekerij illegaal van stroom werd voorzien, eveneens een proces-verbaal wegens van diefstal van stroom opgemaakt. Essent heeft de stroom volledig afgesloten. De knipsters R.v.d.D (46), haar nichtje R.v.d.D.(17), A.B. (42) en M.B.(29) kwamen allen uit Breda. Alle betrokkene hebben een dagvaarding meegekregen om zich op 27 september 2002 bij de rechter te komen verantwoorden.

Fiets van Mans is gestolen

De fiets van de beheerder van de Heemtuin in Rucphen werd dinsdag rond het middaguur gestolen vanaf het terrein van de Heemtuin. Het betreft een donkergroene damesfiets van het merk Gazelle. Door de onbekende dader werden ter plaatse de fietstassen eraf gesneden. De waarde van de fiets is onbekend.

ROOSENDAAL CENTRUM

Poging tot inbraak supermarkt

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 juni heeft men getracht in te breken bij de Sligro aan de Leemstraat te Roosendaal. Terplaatse werd een gat in het dak gemaakt. Hierbij is echter het alarm in werking getreden. De daders zijn niet binnen geweest en er is niets ontvreemd. Team Roosendaal heeft de zaak in onderzoek en hiervoor onder andere de ondersteuning van Forensisch Technisch Onderzoek ingeroepen.

Aanrijding met materiële schade

Op 4 juni verloor de 18-jarige C.G. uit Roosendaal de macht over het stuur terwijl hij met zijn auto over de Dr. Schaepmanlaan in Roosendaal reed. Terplaatse veroorzaakte hij een aanrijding door tegen twee geparkeerd staande voertuigen te rijden. Gelukkig betrof het slechts materiële schade.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie