Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspectie verkeer en waterstaat geeft schip met vuurwerk ontheffing

Datum nieuwsfeit: 06-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

INSPECTIE VERKEERENWATERSTAAT

Persbericht van Inspectie Verkeer en Waterstaat

Persbericht van Inspectie Verkeer en Waterstaat

INSPECTIE VERKEER EN WATERSTAAT GEEFT SCHIP MET VUURWERK

ONTHEFFING VOOR ROTTERDAMSE WAALHAVEN

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft het schip Trade Cosmos van de rederij China Shipping vanochtend een ontheffing verleend om in de Rotterdamse Waalhaven af te meren.
De rederij van het schip vroeg om een ontheffing omdat het een partij vuurwerk vervoert. Een schip dat meer explosieve stoffen vervoert dan volgens de Regeling Vervoer Gevaarlijke stoffen met Zeeschepen is toegestaan, moet hiervoor een ontheffing aanvragen. De beoordeling van deze aanvragen vindt plaats bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Omdat het hier om een bijzondere vorm van samenlading van vuurwerk gaat, heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat het Prins Maurits laboratorium van TNO om advies gevraagd. Volgens het oordeel van TNO kan voor deze specifieke situatie wel een ontheffing worden afgegeven.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft dit advies overgenomen en op basis hiervan is vanochtend alsnog een ontheffing verleend. Tijdens de aanwezigheid van het schip in de Rotterdamse haven zal de Inspectie van Verkeer en Waterstaat een controle uitvoeren.
---

---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie