Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DaimlerChrysler stelt design centraal

Datum nieuwsfeit: 06-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Chrysler Nederland

LPG informatie

Invoer auto

6 juni 2002

DaimlerChrysler stelt design centraal

DaimlerChrysler heeft onlangs in het Amerikaanse Miami Beach haar bijzondere studiemodellen uitgebreid voorgesteld aan vertegenwoordigers van de pers. Dit zijn de concept cars die recentelijk enthousiast werden ontvangen tijdens autotentoonstellingen in Detroit en Genève en waarmee DaimlerChrysler de aandacht van de gehele autowereld wist te trekken. In Miami Beach was er voor het eerst gelegenheid de opwindende rijeigenschappen van een aantal van deze modellen te beoordelen. Onder het motto design to reality blijken concepten zoals de Jeep® Compass en Dodge M80 te presteren als evenwichtige automobielen klaar voor de toekomst.


* Concept cars voorgesteld in natuurlijke omgeving
* Design to reality: van ontwerp naar werkelijkheid
Ontwerpen tonen eigen filosofie
In 1987 opende Chryslers nieuwe Pacifica Advanced Design Studio haar deuren in Carlsbad, Californië. De Chrysler Portofino - het eerste concept dat deze ontwerpafdeling voortbracht - werd bijzonder enthousiast ontvangen op de IAA in Frankfurt van dat jaar. De Portofino markeerde het begin van een lange reeks concepten die realiteit werden. Deze traditie is inmiddels een belangrijk handelsmerk van de Chrysler Group. Feitelijk zette de Chrysler Corporation zichzelf in 1987 opnieuw op de kaart als de autoproducent die design centraal stelt. Voorbeelden van studiemodellen die sindsdien daadwerkelijk op de markt werden gebracht zijn de Dodge Viper, Chrysler Neon, Chrysler Prowler en de Pronto Cruizer welke laatste aan de basis stond van de uiterst populaire PT Cruiser.

De meest recente voorbeelden van de filosofie die Chrysler uitdraagt zijn de Chrysler Crossfire en Chrysler Pacifica. Het besluit om de opwindende Crossfire in productie te nemen kwam in slechts zes maanden tot stand. Hoewel de introductie van de Chrysler Pacifica dit jaar tijdens de North American International Auto Show van Detroit een grote verrassing was, beginnen de voorbereidingen voor de productie van dit concept reeds in 2003 , met een geplande marktintroductie in 2004. Concept cars trekken altijd veel belangstelling, aldus Trevor Creed, Senior Vice President van de Chrysler Groep. Voor onze designers betekent dit vaak de erkenning die ze verdienen. Iedere designer die bij Chrysler komt werken, vertelt dat onze fantastische studiemodellen en het feit dat deze vaak ook in productie worden genomen, een belangrijke motivatie voor hen is.

Geheel nieuw concept Jeep®
Ook de Jeep® Compass beleefde eerder dit jaar zijn debuut tijdens de Detroit Motor Show. De Compass is een concept car die gebouwd is op het platform van de Jeep® Cherokee. De vormgeving doet denken aan het studiemodel dat Jeep® in 1998 onder de naam Jeepster introduceerde. De Jeep® Compass voelt zich thuis in een stedelijke omgeving, maar heeft tegelijkertijd sportieve en dynamische kwaliteiten. De Jeep® Willys2 is een volgend studiemodel dat een duidelijke visie op de toekomst laat zien, maar dat tegelijkertijd eer bewijst aan de legendarische eigenschappen van het merk. De Willys2 is uitgerust met een kunststof carrosserie die bijna volledig geschikt is voor recycling.

Dodge met eigentijdse uitstraling
De bijzondere Dodge M80 concept car belichaamt de toekomst van de pickup truck. Het model is even krachtig als veelzijdig. Ook tijdens het ontwerpen van de Dodge Razor was het belangrijk dat een eventueel productiemodel voor een ieder betaalbaar moest zijn. Daarin zijn de ontwerpers geslaagd, mede dankzij een geheel nieuw concept waarin veel bestaande onderdelen werden verwerkt. De Dodge Razor is een spannende concept car met alle elementen van een echte sportcoupé, mede dankzij een zesversnellingsbak, achterwielaandrijving en een topsnelheid van 225 km/h. De Razor werd ontworpen met één gedachte: minder gewicht, meer plezier.

Modellengamma Chrysler aanzienlijk uitgebreid
Dat concept cars bij Chrysler een belangrijke rol spelen, bewijzen tevens de studiemodellen van de Chrysler Pacifica, Crossfire en PT Cruiser Cabrio. Zonder uitzondering werden deze concepten razend enthousiast ontvangen, waarna een productieversie snel een feit was. Zowel de Chrysler Pacifica en de Crossfire gaan volgend jaar in productie, met een geplande marktintroductie in 2004. De Pacifica moeten we in Europa helaas ontberen, maar daar staat tegenover dat we ons mogen verheugen op de PT Cruiser Cabrio, die in 2004 van de band gaat rollen. Het toch al moderne modellengamma van Chrysler wordt daarmee in de nabije toekomst aanzienlijk uitgebreid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie