Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keurmerk voor veilige computerprogramma's

Datum nieuwsfeit: 06-06-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Keurmerk voor veilige computerprogramma's

6 juni 2002

NWO investeert samen met de Katholieke Universiteit Nijmegen bijna 1,8 miljoen euro in een PIONIER-onderzoek naar de veiligheid en correctheid van computerprogramma's. Prof. dr. Bart Jacobs zal met zijn groep technieken ontwikkelen voor het certificeren van software in veiligheidsgevoelige toepassingen zoals chipkaarten.

De Nijmeegse onderzoekers gaan hulpmiddelen ontwikkelen om de veiligheid en correctheid van computerprogramma's vast te stellen. De hulpmiddelen zijn speciale logische 'calculators' die programma's systematisch doorzoeken. Uiteindelijk moet het mogelijk worden om programma's te certificeren net als andere artikelen. Certificering moet ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie