Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare bekendmakingen gemeente Dinkelland 07-06-2002

Datum nieuwsfeit: 07-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dinkelland
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Dinkelland

Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DENEKAMP Datum plaatsing: 6 juni 2002

VACCINATIECAMPAGNE TEGEN MENINGOKOKKEN C

Op 17 juni a.s. zullen in de gemeente Denekamp ongeveer 3.000 kinderen worden ingeënt tegen Meningokokken C. Het gaat in eerste instantie om de kinderen in de leeftijdsgroepen van:


* 12 maanden tot en met vijf jaar;

* 15 tot en met 18 jaar.

Per halfuur worden ongeveer 160 kinderen opgeroepen. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar zullen in een tweede sessie in september a.s. worden ingeënt. De GGD te Almelo voert deze vaccinaties uit en verzorgt ook de persoonlijke oproepen.

KOOPZONDAG DEURNINGEN
Het college van burgemeester en wethouders heeft zondag 9 juni a.s. als extra koopzondag aangewezen voor het dorp Deurningen.

OVERLAST HONDEN(poep) IN OOTMARSUM Hondenpoep is en blijft een groot probleem.De stadsconciërges constateren de laatste tijd weer herhaaldelijk overlast van hondenpoep binnen de bebouwde kom van Ootmarsum. Overlast door hondenpoep ontstaat wanneer hondenpoep op plaatsen belandt, waar dit zeer ongewenst is nl: midden op de straat, op het trottoir, op schoolpleinen en in de diverse zandbakken en speelterreintjes.
Verkort weergegeven bepaalt de APV dat:


* Elke hond (in de bebouwde kom) moet aangelijnd moet zijn en voorts dat de hondenpoep direct ter plekke moet worden opgeruimd.De stadsconciërges zullen hierop strenger toezien en daarna verbaliserend gaan optreden. De boete bedraagt momenteel 28 euro.
* Voor een hondenbezitter is het erg eenvoudig om tijdens de dagelijkse rondgang met zijn of haar hond(en) even een schepje en een zakje mee te nemen, zodat u de uitwerpselen thuis in de GFT-bak kunt deponeren.

Laat niet als dank voor het gezelschap dat u heeft gekozen, uw stadsgenoten in de drollen van de uw viervoeter(s) lopen.
VISVIJVER WILDEHOF
Op diverse plaatsen in Ootmarsum bevinden zich watergangen, sloten en beken waarin het oogluikend werd toegestaan dat de jeugd daar viste.De laatste tijd komen er bij de gemeente, stadsconciërges en wijkagent steeds vaker klachten binnen over het gedrag van de zich daar ophoudende jeugd.
Er worden daarbij eenden mishandeld en vernielingen aan beplantingen en muurtjes aangericht.
Voor alle duidelijkheid: vissen is enkel toegestaan in de visvijver aan de Wildehof die beheerd wordt door de visvereniging Dinkelland. De stadsconciërges zullen hier nauwgezet op toezien.

Aanvragen koninklijke onderscheidingen Ter gelegenheid van Koninginnedag zullen zoals gebruikelijk ook in 2003 Koninklijke Onderscheidingen worden uitgereikt. De normen sluiten aan bij de huidige maatschappelijke verhoudingen en ontwikkelingen en dus wordt beoogd meer de nadruk te leggen op bijzondere persoonlijke verdiensten of prestaties. Om dit te stimuleren zullen verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties een grote rol kunnen spelen, o.a. het voordragen van vrijwilligers voor een " lintje" . Wanneer u iemand kent die volgens u in aanmerking zou moeten komen voor een Koninklijke Onderscheiding of wilt u nadere inlichtingen dan kunt u contact opnemen met mevrouw Elly Steijn, telefoon: 854108. De sluitingstermijn voor het aanvragen van Koninklijke Onderscheidingen voor 30 april 2003 is woensdag 31 juli 2002.

Vrouwen voor de vrijwillige brandweer! Kom in actie als vrijwilliger in je eigen omgeving. De brandweer heeft vrouwen wat te bieden. Het is uitdagend en afwisselend werk. Het blussen van branden is een belangrijke taak, maar de brandweer biedt ook hulp bij wateroverlast, stormschade, verkeersongevallen, milieucalamiteiten enz. Brandweerwerk is teamwerk en werken voor de lokale samenleving. In de brandweerkorpsen wordt veel aandacht besteed aan professionalisering, preventie en hulpverlening; taken waar ook vrouwen een belangrijke bijdrage kunnen leveren.

Kennismaking met de brandweer In de komende weken kunnen mensen kennismaken met de brandweer. Of je nu huisvrouw bent, IT - consultant of onderwijzeres, iedereen die één à twee avonden vrij wil maken, kan vrijwilliger worden bij de brandweer.
Vaste onderdelen van het brandweerwerk zijn opleidingen volgen, oefeningen doen en natuurlijk uitrukken als de pieper gaat. Brandweermensen ontvangen een vaste jaarvergoeding. Daarnaast zijn er aparte vergoedingen voor oefenuren, opleidingsuren en voor de uren waarin wordt uitgerukt. Door de vergoedingen is het werk bij de vrijwillige brandweer op te vatten als een kleine deeltijdbaan. Ook kan er gezorgd worden voor kinderopvang bij uitrukken.

Voorlichtingsavond
Op 19 juni om 20.00 uur organiseert de brandweer een voorlichtingsavond voor geïnteresseerden in de kazerne, Norhornsestraat 66, te Denekamp. Voor bezoekers van deze info-avond uit Weerselo en Ootmarsum wordt er gratis vervoer aangeboden vanaf de kazernes in die plaatsen (19.30 uur) naar de kazerne in Denekamp en terug.

De brandweer Dinkelland. De brandweer Dinkelland bestaat uit 2 beroepsbrandweermensen (vanaf 1 juli 2002 vijf) en 74 vrijwilligers, 72 mannen en twee vrouwen. Er zijn voorlopig 8 vacatures voor vrijwillige brandwachten. Vrouwen, en natuurlijk ook mannen, die meer willen weten over het brandweervak of die nu al een sollicitatieformulier toegestuurd willen hebben, kunnen terecht bij de brandweer Dinkelland, M.Olde Dubbelink: telefoon 0541-854191 of G.Lammerink: telefoon 0541-854192. Ook op internet is veel informatie te vinden over werken bij de brandweer: www.brandweer.nl en www.brandweervrouw.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie