Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe werkkleding voor medewerkers buitendienst Weert

Datum nieuwsfeit: 07-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Weert
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Weert

05-06-2002

Nieuwe werkkleding voor medewerkers buitendienst

De medewerkers van de buitendienst van de gemeente Weert krijgen nieuwe werkkleding. Dat is nodig omdat de oude kleding is versleten. Daarnaast beschouwt het gemeentebestuur de medewerkers van de buitendienst als het visitekaartje van de gemeente Weert. Vandaar dat het belangrijk is dat zij er correct en duidelijk herkenbaar uitzien. Ook speelt bij de kleding het veiligheidsaspect een grote rol. Op vrijdag 7 juni wordt de nieuwe werkkleding door wethouder R. van Dooren gepresenteerd op de gemeentewerf aan de Dr. Schaepmanstraat.

De huidige werkkleding bestaat voornamelijk uit groene kledingsstukken. De nieuwe werkkleding heeft een blauwe kleur. Voordeel daarvan is, dat men ten opzichte van werknemers van bijv. De Risse en aannemers beter herkenbaar is als medewerker van de gemeente Weert.
Er wordt onderscheid gemaakt in werkkleding en veiligheidskleding. Veiligheidskleding hebben medewerkers aan als zij op straat werken. Daarop zijn bijvoorbeeld reflecterende strepen aangebracht. Ook staat het logo van gemeente Weert op de achterkant van de veiligheidskleding. Daarmee krijgt de buitendienst een nog betere herkenbaarheid.
Met de "oude" veiligheidskleding mogen de medewerkers van de buitendienst niet op provinciale en rijkswegen werken. Dat mag met de nieuwe veiligheidskleding wel.
De nieuwe veiligheidskleding voldoet aan de hoogste eisen, die door Rijkswaterstaat worden gesteld (RWS klasse 3).

Kosten
De veiligheidskleding wordt direct aangeschaft. De werkkleding wordt in de loop van dit en volgend jaar vervangen. De totale kosten van de vernieuwing van de kleding komen daarmee op twee maal het jaarbudget voor werkkleding à 35.000,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie