Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 heeft mogelijke oplossing voor gymnasiumleerlingen Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 07-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam

D66 heeft mogelijke oplossing voor gymnasiumleerlingen

De D66-fractie in de gemeenteraad Amsterdam heeft een school gevonden die direct één klas van de 57 uitgelote gymnasiumleerlingen kan plaatsen. Deze groep van leerlingen kan niet worden geplaatst op één van de drie categorale gymnasia. Wethouder Oudkerk van Onderwijs deed zijn 'stinkende best' om dit alsnog te realiseren maar is hier niet in geslaagd. Dit blijkt uit berichtgeving in Het Parool van 6 juni jongstleden.

Navraag door D66 bij de heer van Rijn van het Pieter Nieuwland College (PNC) leerde dat deze kleine scholengemeenschap zo nog een volledige klas kan plaatsen op de aparte gymnasiumafdeling. Het PNC is een kleine (700 leerlingen), veilige multiculturele school met goede examenresultaten waar de onderwijsvernieuwing succesvol vorm krijgt. D66 ziet goede mogelijkheden voor in ieder geval een deel van de 57 uitgelote leerlingen om op deze school hun gymnasiumopleiding te volgen, al is dat in de eerste plaats natuurlijk een keus van de leerlingen en hun ouders zelf. Andere kleine scholengemeenschappen zijn nog niet geraadpleegd maar naar verwachting zal daar nog voldoende plaats zijn voor de resterende leerlingen.

Woordvoerder Ivar Manuel: " Ik was nogal verbaasd dat Oudkerk zo zwaar inzette op het met een noodlokaaltje uitbreiden van het Ignatius terwijl er goede alternatieven voor handen lijken te zijn. D66 is een sterk voorstander van een vrije schoolkeus, maar we moeten ons serieus afvragen of uitbreiding van de categorale gymnasia onze eerste prioriteit moet zijn als er in Amsterdam voldoende plek is op kleine multiculturele, goed presterende scholengemeenschappen met een aparte gymnasiumafdeling. We willen hier immers geen Utrechtse toestanden creëren."

^


-

© gemeente Amsterdam - 7-06-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie