Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bondgenoten woest op Dixtone

Datum nieuwsfeit: 07-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten woest op Dixtone

FNV Bondgenoten is woest op de directie van Dixons, eigenaar van de inmiddels gesloten Dixtone telefoonwinkels. De bond beschuldigt de directie van Dixons van woordbreuk. Toen op 27 mei alle Dixtone filialen gesloten werden, waarbij 220 mensen hun werk kwijt raakten, gaf de directie aan te willen onderhandelen over aanvullingen op het bestaande sociaal plan. Vandaag schoof bestuurder van der Put aan aan de onderhandelingstafel, maar stond binnen vijf minuten verbijsterd buiten. De directie van Dixons gaf te kennen er niet over te piekeren om aanvullingen te bespreken. Van der Put is woedend en gaat de ex-werknemers van Dixtone raadplegen over mogelijke acties.

Op 27 mei sloot Dixons alle 45 filialen van de telefoonwinkel Dixtone. 220, veelal jonge, werknemers verloren daarbij hun baan. Bestuurder van der Put: 'Het bestaande sociaal plan is niet slecht, maar richt zich vooral op hulp bij het zoeken naar ander werk. Gezien de samenstelling van het personeelsbestand is het beter om de mogelijkheid van een vertrekpremie op te nemen. Dat kwam ook op de bijeenkomst van het personeel als belangrijkste wens naar voren.'

De sluiting van Dixtone kwam niet als een grote verrassing. Dixtone kwam tot stand door een contract met telefoonmaatschappij Dutchtone. Binnen zes jaar zou het aantal filialen groeien naar honderd. De inzakkende telefoonmarkt zorgt nu echter voor het einde van Dixtone.

Voor meer informatie:
Peter van der Put, bestuurder, 020-5856179/06-51256100


07 jun 02 11:54

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie