Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 07-06-2002

Datum nieuwsfeit: 07-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-06-2002
Persberichten district Heerlen (HP 13:09 uur) Vrijdag 07 juni 2002

Brunssum, twee autos totaal beschadigd:
Donderdagmiddag 6 juni 2002 heeft op de Waubacherweg te Brunssum bij een foutieve inhaalmanoeuvre een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Beide bestuurders raakten licht gewond en beide personenautos totaal loss.

Een 31 jarige automobilist woonachtig te Geilenkirchen reed omstreeks 15.00 uur over de Waubacherweg te Brunssum waar hij een voor hem rijdende vrachtauto inhaalde. Dit deed hij zonder voldoende op het tegemoet komende verkeer te letten. Bij de inhaalmanoeuvre reed de automobilist frontaal tegen een uit tegemoet komende richting naderde 50 jarige automobilist uit Wijnandsrade. Beide autos raakten daarbij totaal beschadigd. Beide bestuurders liepen hoofdwonden op. De veroorzaker van de aanrijding klapte ondanks de gordel en een inwerking getreden airbag met zijn hoofd tegen de voorruit en liep twee behoorlijke hoofdwonden op. Hij was duizelig en kon zich van de aanrijding niets meer herinneren. Hij werd voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Een bergingsbedrijf moest beide personenautos wegslepen. De politie maakt tegen de veroorzaker proces-verbaal op.

Brunssum, verkeerscontrole:
Op de Prins Hendriklaan te Brunssum heeft donderdag 7 juni 2002 een uitgebreide brom- en snorfietscontrole plaatsgevonden. Er werden 128 voertuigen aan een controle onderworpen. In het totaal werden 98 processen-verbaal uitgeschreven.
Motorrijders van de politie surveilleerden donderdag tussen 14.15 en 21.30 uur in de omgeving van de Prins Hendriklaan te Brunssum en selecteerden brom- en snorfietsen uit het verkeer. Deze werden begeleid naar de controleplaats op de Prins Hendriklaan. Daar werden de aangeleverde voertuigen en de bestuurders daarvan aan een uitgebreide controle onderworpen. Er werden 98 processen-verbaal uitgeschreven voor het merendeel wegens technische gebreken zoals kale banden, geen goedwerkende reminrichtingen, een te hoog vermogen waardoor de voertuigen harder konden rijden dan wettelijk is toegestaan en geen goed gasdichte uitlaat. Ook wegens het negeren van rode verkeerslichten, het rijden in verboden richting en het rijden over het trottoir werd proces-verbaal opgemaakt. Zeven bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietsencertificaat en drie bestuurders konden niet aantonen dat de voertuigen verzekerd waren. Zeven brom- of snorfietsen werden in beslaggenomen omdat de herkomst daarvan onduidelijk is. Framenummers en goedkeuringsnummer werden op deze bromfietsen niet meer aangetroffen of was er mee geknoeid. Mogelijk zijn deze van diefstal afkomstig.

Heerlen, gestolen auto in brand gestoken:
Vrijdagmorgen 7 juni 2002 werd omstreeks 04.00 uur op de Rozestraat te Heerlen door een buurtbewoner een in brand staande personenauto aangetroffen. De gewaarschuwde brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging. Door het vuur raakten ook twee garageboxen door het vuur en de hitte beschadigt. Onderzoek van de politie wees uit dat de auto, eigendom van een 29 jarige inwoonster van Kerkrade, kort daarvoor vanaf de Nachtegaalstraat te Heerlen ontvreemd werd. Zij had de diefstal nog niet bemerkt, maar heeft inmiddels aangifte van de diefstal en de brandstichting gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in. Hoe de auto in brand is geraakt kon door de grote schade niet meer achterhaald worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie