Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gratis openbaar vervoer in Parkstad Limburg op autoloze zondag

Datum nieuwsfeit: 07-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Gratis openbaar vervoer in Parkstad Limburg op autoloze zondag

Provincie ondersteunt initiatief Parkstad

In de regio Parkstad Limburg zal op de Europese autoloze zondag, 22 september aanstaande, gratis openbaar busvervoer gaan rijden. Met een financiële bijdrage (eenderde van de kosten) ondersteunt de Provincie dit initiatief. Hiermee wordt een impuls gegeven aan het gebruik van openbaar vervoer in Limburg.

De Provincie heeft deze week een aanvraag gekregen van de gemeente Heerlen om medewerking te verlenen aan de aktie. Verkeersgedeputeerde Mat Vestjens heeft aansluitend op de aanvraag overleg gevoerd met de Heerlense verkeerswethouder Thei Vrolings en een financiële bijdrage toegezegd. Gedeputeerde Vestjens hoopt dat het de Parkstadgemeenten lukt om het resterende tweederde deel te financieren en de openbaar vervoersaktie in de Parkstadregio, het dichtstbevolkte deel van Limburg, tot een succes te maken.

Van de Parkstadgemeenten wordt wel verwacht dat zij regionaal een actieve rol spelen in het bekendmaken en promoten van deze bijzondere openbare vervoersaktie op de autoloze zondag.
7-6-2002 15:54

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie