Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 09-06-2002

Datum nieuwsfeit: 09-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-06-2002
1e Persbericht 9 juni 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Schermutseling na onenigheid in verkeer Na een onderzoek is zondag rond 5.00 uur op de Van Kinsbergenstraat onder verzet een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het inrijden op drie 19-jarige jongens en een 18-jarig meisje, allen uit Eindhoven, na een onenigheid in het verkeer. Dit gebeurde eerder die ochtend op de V van den Heuvellaan. In eerste instantie ontstond een woordenwisseling tussen de jongeren en de bestuurder van de auto en een inzittende vrouw. Plotseling stapte de automobilist uit en sloeg de 19-jarige jongen in zijn gezicht. Vervolgens stapte hij weer in zijn auto en reed op de groep jongeren in. Deze zagen kans om tijdig weg te springen. Wel reed de automobilist over hun fietsen heen. De sturen, spatborden en wielen van de fietsen zijn verbogen hierdoor. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Zijn auto is in beslag genomen.

Eindhoven: Gewapende overval
Zaterdagavond rond 22.05 uur vond een gewapende overval plaats op een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat. Een medewerker werd door de overvaller bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De medewerker werkte niet mee waarop de overvaller de benen nam zonder buit. De horecagelegenheid werd in een kort tijdsbestek reeds twee keer eerder overvallen (zie persbericht 1 van 31 mei en persbericht 1 van 6 juni). De politie onderzoekt de overvallen en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Eindhoven Op heterdaad betrapt bij stelen fiets Op de Stationsweg is zaterdag rond 23.20 uur een 21-jarige inwoner van Eersel aangehouden. De politie betrapte de verdachte toen hij bezig was met het openbreken van een fietsslot. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Keukenbrand
In een keuken van een woning aan de Tobias Asserstraat is zaterdag rond 17.45 uur brand ontstaan. Dit gebeurde doordat de vlam in een friteuse was geslagen. De brandweer doofde het vuur. De keuken brandde gedeeltelijk af.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Karel de Grotelaan is zondag rond 4.20 uur een 49-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van 2,00 uit. Hij kreeg een rijverbod van elf uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van poging tasjesroof aangehouden Op de Havenweg is zondag rond 3.50 uur een 22-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot het wegnemen van een tas van een 17-jarige Helmondse op de Steenweg kort voor zijn aanhouding. De vriend van het slachtoffer kwam tussen beide waarop een vechtpartij is ontstaan. Uiteindelijk is de tasjesrover gevlucht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Aanranding
Op het Mr. Stikkerplein is zaterdag rond 19.30 uur een 21-jarige vrouw uit Helmond lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw zat op een bankje op de trein te wachten toen de onbekende man voor haar ging staan en schennis pleegde. Vervolgens raakte hij de blouse van de vrouw aan waarop het slachtoffer begon te schreeuwen en de man wegduwde. Zij zag kans om te ontsnappen. De dader is een blanke man, tussen de 1.70 en 1.80 meter lang met een mager postuur en een onverzorgd uiterlijk. Hij is tussen de 25 en 35 jaar, en droeg een donkere baseball pet, een wit T-shirt en een blauwe spijkerbroek.

Asten: Automobilist onder invloed rijdt op mensen in In een horecagelegenheid aan de Prins Bernhardstraat is zondag rond
2.50 uur een 21-jarige automobilist uit Bakel aangehouden. Hij wordt verdacht van het inrijden met zijn auto op een groep mensen op een parkeerplaats van de horecagelegenheid kort voor zijn aanhouding. Volgens omstanders werd ook een fietser aangereden die inmiddels weer was vertrokken. De portiers van de horecagelegenheid zagen kans om de verdachte automobilist uit zijn auto te halen en over te dragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,70 uit. Het rijbewijs van automobilist werd ingevorderd en hij is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van het gebeurde en in het bijzonder naar de fietser die mogelijk zondagochtend op de Prins Bernhardstraat is aangereden. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Asten: Automobilist onder invloed belandt in sloot Op de Aaweg is zondag rond 1.45 uur een 19-jarige automobilist uit Helmond met zijn auto in een sloot belandt. Hij verloor de controle over zijn voertuig in een bocht. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,85 uit. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraken in bedrijven
In een bedrijf aan de Hallenweg is zaterdag tussen 8.15 en 14.30 uur ingebroken. Uit het pand wordt een computer vermist. Ook werd ingebroken bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Dit gebeurde tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdag 14.30 uur. Uit dit pand werden drie computers en drie flatscreens gestolen. In beide gevallen kwam de dader binnen door een raam aan de voorkant van het pand open te breken.

Deurne: Onder invloed
Op de Lavendelheide is zondag rond 2.40 uur een 34-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,85 uit. De man kreeg een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Schennispleger
In de bossen in de omgeving van de Boslaan is zaterdag rond 17.45 uur een 42-jarige vrouw uit Mierlo lastig gevallen door onbekende man toen zij haar hond aan het uitlaten was. De man fietste haar tegemoet en groette haar. Even later zag de vrouw de man een eindje verderop schennisplegen. De man is tussen de 50 en 60 jaar, hij is ongeveer
1.90 meter lang, heeft blond/grijzend kort haar en een slank postuur. Hij droeg een donkerblauwe korte broek.

Valkenswaard: Vernieling telefooncel
Op de Markt is zondag rond 00.50 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een telefooncel kort daarvoor. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Vernieling autospiegel
Op de Kerkweg is zondag rond 3.10 uur een 18-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een spiegel van een auto op deze straat. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachte van vernieling aangehouden Op de Markt is zondagochtend rond 1.30 uur onder hevig verzet een 29-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van twee terrasstoelen en een poort van een horecagelegenheid aan de Markt kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie