Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Acties in de zuivel van start

Datum nieuwsfeit: 09-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: Acties in de zuivel van start

FNV Bondgenoten: Acties in de zuivel van start

Vanaf vanavond 21:00 uur zijn de acties in de Zuivelindustrie gestart. Het personeel van de verschillende zuivelverwerkende bedrijven is vanavond in actie gekomen voor een betere CAO. De acties volgen op het aflopen van het ultimatum dat FNV Bongenoten de werkgeversorganisatie van de zuivelindustrie NZO heeft gesteld.

De ruim 11.000 werknemers in de zuivel leggen zich niet neer bij het eindbod van de werkgevers. Die bieden niet meer dan 6,5 % loonsverhoging voor 2 jaar. Voor de werknemers is dat te weinig. Daarom volgen vanavond verschillende acties, waaronder stakingen, in de onder andere de volgende bedrijven:
FCDF Marum: vanaf zondag 9 juni, 21:00 uur
FCDF Bedum: vanaf zondag 9 juni, 22:00 uur
Kievit Meppel, vanaf zondag 9 juni, 22:00 uur
FCDF Wolvega, vanaf maandag 10 juni, 05:30 uur
FCDF Workum, vanaf maandag 10 juni, 05:00 uur
FCDF Olterterp, vanaf maandag 10 juni, 06:00 uur FCDF Beilen, vanaf dinsdag 11 juni, 06:00 uur
In totaal nemen op dit moment zo'n 20 zuivelbedrijven deel aan de acties. In andere zuivelbedrijven zijn acties in voorbereiding.

In het ultimatum aan de zuivelwerkgevers eist FNV Bondgenoten ondermeer een eenjarige CAO met 4% loonsverhoging en een goede ouderenregeling. De NZO biedt niet meer dan 6,5 % loonsverhoging voor 2 jaar. Als FNV Bondgenoten niet snel met dat bod akkoord gaat, wordt het 6,25% en anders komt er geen nieuwe CAO Zuivel. Dick van Gelswijk, bestuurder van FNV Bondgenoten: 'Dat voorstel is natuurlijk absurd. Wij laten ons niet chanteren. Wij willen gewoon op een normale manier onderhandelen en tot een resultaat komen. De werkgever denkt daar blijkbaar anders over. Daarom deze acties'.

De CAO Zuivel geldt voor ongeveer 11.000 werknemers. Bijna de helft is aangesloten bij FNV Bondgnoten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie