Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaal Kampioenschap van het Pokemon Ruilkaartspel

Datum nieuwsfeit: 09-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PS-GAMES

Internationaal Kampioenschap van het Pokemon Ruilkaartspel op 9 juni

De 300 beste spelers ontmoeten elkaar op het Stadium Challenge toernooi in Amsterdam

Antwerpen, 27 mei 2002
Op 9 juni organiseert Wizards of the Coast en haar Nederlands partner PS Games voor de tweede maal een Internationaal kampioenschap van het populaire Pokémon-ruilkaartspel. Dit kampioenschap vindt plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Vorig jaar speelden 587 Pokémon fans mee in het tornooi. De spelers kwamen toen uit de Benelux, Frankrijk, Duitsland en de Scandinavische landen.

Dit Internationaal kampioenschap is het sluitstuk van een Europese toer van toernooien die georganiseerd werden in 6 Europese landen. Aan het kampioenschap in Amsterdam nemen in totaal ongeveer 300 Pokémon Trainers deel. Er wordt gespeeld in twee leeftijdscategorieën: jonger dan 10 jaar en tussen 11 en 14 jaar.

De winnaar en de opvolger van elke categorie en de nummer drie en vier van de 11 tot 14 jarigen winnen een reis voor twee personen naar Seattle om er zijn of haar land te vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap op 3 en 4 augustus.

Aan het vorige Wereldkampioenschap 2001 namen meer dan 700 spelers uit een 25-tal landen deel. 52 onder hen kwamen uit Europa.

Naast het hoofdtornooi op 9 juni kunnen de jongere en oudere fans ook demonstraties volgen of deelnemen aan tekenwedstrijden, ... Inschrijvingen voor het toernooi vangen aan om 8u00 en het tornooi zelf loopt van 10u15 tot ongeveer 19u00.

Hoewel de Pokémon-ruilkaarten kort na hun introductie vooral populair waren onder verzamelaars, worden inmiddels vele tienduizenden kinderen en jongeren geboeid door het eigenlijke spel. Met de Europese toer haakt Wizards of the Coast in op de wens van de fans om de tornooistructuur rond het spel uit te breiden. Twee jaar geleden werd al in achttien Europese landen de Pokémon Liga gelanceerd. Op ligawedstrijden, die in Europa op ruim duizend locaties worden gespeeld, testen en ontwikkelen spelers hun strategische vaardigheden en kennis van het spel. Het educatieve en sociale spel is een internationaal fenomeen geworden waar kinderen uit alle werelddelen met plezier aan deelnemen.


- Einde persbericht -

Algemene informatie :

Het Pokémon-ruilkaartspel
In februari 2000 lanceerde het Amerikaanse bedrijf Wizards of the Coast het wereldbekende ruilkaartspel Pokémon in ons land. Het Pokémon-kaartspel is gebaseerd op de populaire Pokémon-wereld van Nintendo waarin twee spelers strijden om s werelds grootste Pokémon-trainer te worden. Sinds de introductie kent het Pokémon-kaartspel een wereldwijd succes. In Europa werden al drie miljoen Pokémon starter sets verkocht.

Het Pokémon-kaartspel bevat meer dan 500 verschillende kaarten. Een starter set voor beginnende spelers bestaat uit twee decks van elk 30 kaarten en de spelregels. De kaarten zijn geïllustreerd met originele en fantasierijke tekeningen die de populaire Pokémon-wezentjes voorstellen. Deze illustraties zijn in alle talen dezelfde zodat spelers over de hele wereld zonder communicatieproblemen met elkaar kunnen spelen. De grote verscheidenheid aan kaarten maakt van elk spel telkens weer een unieke uitdaging.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie