Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 10-06-2002

Datum nieuwsfeit: 10-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 10-06-2002
Politieberichten van 9/6 11.00 uur tot 10/6 07.00 uur

Drachten: inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Wildzang. Men kwam binnen door een raam aan de voorzijde. De woning is doorzocht. Er werden twee gsms en een portemonnee gestolen. De 37-jarige bewoonster deed aangifte.

Lemmer: inbraak caravan
Zondagochtend omstreeks 06.00 uur hoorde een getuige, een 41-jarige man uit Hattingen (D) geluid in de caravan naast hem. (Hij kampeerde op de camping aan de Plattedijk.) Toen hij ging kijken trof hij twee mannen in de voortent van deze caravan aan. Ze hadden beiden een blikje bier in de hand en waren behoorlijk aangeschoten. Toen hij hen vroeg wat ze daar deden, zeiden ze dat alleen maar even wilden kijken. Getuige zag toen dat er een raam van die caravan opengebroken was en zei tegen de mannen dat ze daar moesten blijven. Hij vroeg zijn vrouw, die ook buiten kwam om de politie te bellen. Terwijl mevrouw wegging om de politie te bellen, wilden de mannen vertrekken. Getuige ging in de deuropening staan om dit te voorkomen. Hij kreeg toen van de man met het blonde haar twee vuistslagen in zijn gezicht, waarna de mannen te voet via het strand richting Lemmer vertrokken. De caravan is eigendom van een man uit Dusseldorf. Deze moet nog aangifte doen.

Leeuwarden: man verdronken
Zondagochtend omstreeks 10.45 uur zag een wandelaarster het levenloze lichaam van een man in het water aan de J.H. Knoopstraat drijven. Het lichaam is door de brandweer uit het water gehaald. Door de politie is direct een onderzoek ingesteld. Het bleek te gaan om de 53-jarige Douwe Kooistra uit Leeuwarden. Hij was s nachts tussen 01.00 en 02.00 uur nog levend gesignaleerd. Vermoedelijk is de man in het water gevallen. Er zijn geen sporen van een misdrijf.

Oentsjerk: ongeval met letsel
Zondagmiddag omstreeks 12.35 uur reed een 57-jarige vrouw uit Oentsjerk met haar auto over de Rengersweg. Mogelijk werd ze verblind door de zon; ze reed tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. De auto sloeg na de botsing over de kop en raakte totaal vernield. De bestuurster is met letsel overgebracht naar het ziekhuis MCL-Zuid.

Vlieland: eenzijdig ongeval met letsel
Zondagochtend omstreeks 09.10 uur raakte een 29-jarige man uit Groningen op de Postweg in het noordelijk duingebied met zijn auto van de weg. De bestuurder raakte gewond en was buiten bewustzijn. Hij is met een traumahelikopter overgevlogen naar het Medisch Centrum Groningen.De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

De Hoeve: aanrijding met letsel
Zaterdagmiddag omstreeks 13.35 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Vinkegavaartweg en de Hoeveweg. Een 28-jarige vrouw uit Vledder reed met haar personenauto over de Vinkegavaartweg. Op de kruising kreeg ze geen voorrang van een 63-jarige man uit Zwolle, die eveneens in een personenauto reed. Beide bestuurders en een passagier van de man uit Zwolle, zijn 59-jarige vrouw, zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Tzum: eenzijdig ongeval met letsel
Zondagmiddag omstreeks 16.40 uur reed een 44-jarige man uit Appelscha met zijn motorfiets over de Wommelserweg. In een bocht naar rechts tussen Spannum en Kubaard ging hij onderuit en schoof over de weg de berm en de sloot in. De man is overgebracht naar het MCL-Zuid met schouder- en armletsel. De motorfiets is uit de sloot getakeld.

Sint Annaparochie: auto tegen boom
Zondagavond omstreeks 19.45 uur botste een 25-jarige man uit Vrouwenparochie op de Middelweg-Oost tegen een boom. Zowel de bestuurder als de twee passagier raakten niet gewond. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Aan het bureau blies hij 675 ug/l. Hij kreeg en proces-verbaal, een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen zaterdagochtend en zondagavond is ingebroken in een woning aan De Gealanden. Aan de achterzijde werd een klapraampje open gebroken, waarna een groot raam kon worden open gemaakt. De gehele woning is doorzocht. Er is onder andere beeld- en geluidsapparatuur, cds en computerapparatuur gestolen. De 31-jarige bewoonster deed aangifte.

Boelenslaan: inbraak woning
Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de De Trije Roeden. Een ruit naar de achterdeur werd ingeslagen, waarna deze deur kon worden geopend. De woning werd doorzocht. Men vermist onder andere audio- en videoapparatuur en computerapparatuur. De 45-jarige bewoner deed aangifte.

Surhuisterveen: uitslaande brand
Zondagavond omstreeks 21.40 uur bemerkt een bewoner van een woonboerderij aan de Blauwhuisterweg dat er brand was op de vliering. In afwachting van de brandweer probeerde hij met een kennis het vuur te bestrijden met een blusapparaat en een tuinslang Juist op het moment dat de brandweer arriveerde vloog de gehele rieten kap in brand. De brandweer van Surhuisterveen, met ondersteuning van Drogeham, kon niet voorkomen dat de boerderij grotendeels afbrandde. Vandaag zal door de technische recherche een onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Oosterwolde: inbraak in garagebedrijf
Maandagochtend omstreeks 01.00 uur is ingebroken in een garagebedrijf aan de Venekoterweg. De dader(s) hadden een gat in het hek geknipt. Daarna zijn schuifdeuren opengebroken. In de showroom zijn auto heen en weer geduwd, waardoor schade ontstond. Een Opel Calibra werd gestolen. De auto was rood en voorzien van het kenteken 75-DF-RG. De 29-jarige eigenaar uit Assen deed aangifte.

Boelenslaan: rijden onder invloed
Zondagmiddag omstreeks 18.30 uur werd een 56-jarige man uit Marum met zijn personenauto gecontroleerd op de de Trije Roeden. Hij had gedronken. Aan het bureau blies hij 1010 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod en een rijverbod van 13 uur.

Joure: kind te water
Zondag omstreeks 17.30 raakte een 2-jarige meisje uit Drachten te water in de vijver van de achtertuin van de buren aan het Helmhout. Het meisje was op bezoek bij haar oma, een 70-jarige vrouw uit Joure, die woont aan het Helmhout. Het kind was even uit het zicht van de oma, die daarop onmiddellijk het meisje is gaan zoeken. De vrouw heeft het kind uit het water gehaald en heeft om hulp geroepen. Een omwonende heeft eerste hulp verricht. Het slachtoffertje werd gereanimeerd, even later in stabiele zijhouding gelegd en warm toegedekt. Snel waren brandweer, ambulance en traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffertje werd eerst naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht, waar werd besloten haar alsnog naar het AZ in Groningen te vervoeren. Het kind ligt aan de beademing.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie