Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Horeca heeft genoeg van tegenstrijdige regels

Datum nieuwsfeit: 12-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VERENIGING VNO-NCW

Horeca heeft genoeg van tegenstrijdige regels

Horecaondernemers krijgen steeds vaker te maken met tegenstrijdige regels van overheidsinstanties. De gemeentelijke afdeling bouw- en woningtoezicht, de welstandscommissie, de brandweer, de Arbeidsinspectie en de Keuringsdienst van Waren hebben allemaal hun eigen eisen. En vaak zijn die tegenstrijdig. Dit blijkt uit een onderzoek van brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland, waarover deze week wordt gepubliceerd in het VNO-NCW-opinieblad Forum.

De brandweer wil dat de deuren van een café naar buiten opengaan, maar de politie verbiedt het omdat het voor extra geluidsoverlast zorgt. En van de afdeling bouw- en woningtoezicht mag het evenmin. De brandweer vindt dat de vloer van een horecagelegenheid stroef moet zijn, maar de Keuringsdienst van Waren eist juist een gladde vloer, want die is gemakkelijker schoon te houden.

In het artikel in Forum zegt Jeu Claes, voorzitter van de horecaondernemers, het terecht te vinden dat de overheid de horeca scherper controleert sinds de ramp in Volendam. Wel vindt hij dat de verschillende overheidsinstanties betere afspraken moeten maken en dat de voorschriften duidelijker moeten zijn. Nu wordt teveel ruimte gelaten aan interpretatie door ambtenaren, meent Claes.


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie