Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-06-2002

Datum nieuwsfeit: 12-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-06-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.30 uur) Woensdag 12 juni 2002

Sittard, vals geld uitgegeven:
Dinsdag 11 juni 2002 heeft een onbekend gebleven vrouw in een drogisterij gelegen aan de Steenweg te Sittard een vals bankbiljet van 100 euro uitgegeven.
De onbekende vrouw kwam omstreeks 17.30 uur de drogisterij binnen en kocht doucheschuim en twee douchesponzen ter waarde van 7 euro. De vrouw betaalde met een bankbiljet van 100 euro dat door het personeel ter betaling in ontvangst werd genomen. Het wisselgeld werd teruggegeven, waarna de vrouw de drogisterij verliet. Kort daarna bleek dat het in ontvangst genomen bankbiljet vals was. Namens de eigenaar van de drogisterij is van het uitgeven van vals geld bij de politie aangifte gedaan. De politie heeft het valse bankbiljet in beslag genomen en stelt een verder onderzoek in.

Sittard, ruit vernield bij ex-werkgever:
De politie heeft dinsdagmiddag 11 juni 2002 op de Rijksweg Zuid te Sittard drie personen aangehouden nadat in een bedrijf gevestigd aan de Baandert te Sittard een ruit werd vernield.
Twee ex-werknemers van een schildersbedrijf gevestigd aan de Baandert, recent onslagen, kwamen dinsdagmiddag verhaal halen over een ontslagbrief. Nadat zij in het bedrijf de directeur niet aantroffen greep een van beide mannen een pot verf en gooide deze dwars door de ruit van een balie heen. De ruit viel in duizenden stukken uiteen en het verfblik schoot open. De verf spatte over de vloerbedekking, bureau, bureaustoelen en een leren jas heen, waardoor er behoorlijk wat schade werd aangericht. Het tweetal vertrok en reed weg in een personenauto waarin een vrouw zat. De gewaarschuwde politie trof de weggereden personenauto aan op de Rijksweg Zuid te Sittard waar de drie inzittenden werden aangehouden. Alleen een 24 jarige inwoner van Maastricht bleek verantwoordelijk voor de aangerichte vernielingen. De twee andere verdachten werden daarop meteen na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de vernieler wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft een dagvaarding gekregen in het kader van afhandeling snelrecht en zal zich op korte termijn bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden.

Geleen, drugs in woning aangetroffen:
Maandag 10 juni 2002 heeft de politie in een woning aan de Leeuwenhoekstraat te Geleen cocaïne en heroïne aangetroffen. In de woning werden drie verdachten aangehouden terwijl in een woning in Heerlen voor hetzelfde onderzoek eveneens een verdachte werd aangehouden. Vandaag worden de aangehouden verdachten voorgeleid aan de rechter commissaris.
De politie stelde het onderzoek in de betreffende woning in omdat de voorbije weken vastgesteld werd dat vanuit de woning drugs verkocht werden of in de woning gebruik werden. Dit bleek na de aanhouding van enkele personen die aangehouden werden na een bezoek aan de woning. Maandagmorgen werd in aanwezigheid van de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris een doorzoeking van de woning gedaan. In de woning werden 50 gram cocaïne en 250 gram versneden heroïne aangetroffen. De in de woning aangetroffen personen, een vrouw van 28 en twee mannen van 19 en vermoedelijk 38 jaar werden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Zij werden dezelfde dag nog in verzekering gesteld. Over de identiteit van de 38 jarige man wordt ernstig getwijfeld. Hij bleek in het bezit van een identiteitskaart die vervalst was. De personalia op de identiteitskaart was die van een familielid terwijl de afgebeelde foto van hem was. Daarnaast bleek hij in het bezit van een valse Italiaanse identiteitskaart waarop ook zijn foto was geplakt. De afdeling Vreedelingen zaken stelt momenteel een onderzoek in naar de juiste identiteit van deze aangehouden verdachte.
In Heerlen werd maandagmorgen in een woning op grond van de Opiumwetgeving een 31 jarige inwoner van die stad aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij de drugsverkoop te Geleen. In zijn woning werden geen drugs aangetroffen. Ook hij wordt vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Sittard; proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op tegen een zestal jongens (12 tot 16 jaar) uit Sittard. Die worden verdacht van intimidatie, diefstallen en berovingen in de afgelopen weken, ondermeer bij de skatebaan nabij het Kerkepad in Sittard. Er waren de laatste tijd al meerdere klachten bij de politie binnengekomen omtrent een groepje jongeren die de jonge bezoekers van de skatebaan intimideerden. Zo verdenkt de politie de betrokken jongens ervan ook jongeren bij de skatebaan te hebben beroofd van hun gsms (2), en daarnaast elders in Sittard een fiets en een bromfiets te hebben gestolen. Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek kwamen uiteindelijk de zes verdachten in beeld. Twee van hen (14/16) waarvan de politie vermoedt dat het daarbij gaat om de gangmakers, werden twee weken geleden voorgeleid aan de officier van justitie en werden toen in bewaring gesteld. De politie zal overigens de skatebaan in de toekomst verder in de gaten houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie