Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Noord-Holland Noord 12-06-2002

Datum nieuwsfeit: 12-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwsbericht

woensdag 12 juni 2002, 16.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Aanrijding met letsel

- Alkmaar, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagmiddag omstreeks 17.45 uur vond er op de kruising Heilooer Tolweg - Regulierslaan een aanrijding plaats waarbij een 33-jarige motorrijder en zijn 29-jarige passagiere (beiden afkomstig uit Alkmaar) gewond raakten. De motorrijder reed over de Heilooer Tol weg en kreeg op genoemde kruising geen voorrang van een 22-jarige man uit Egmond aan Zee in een bedrijfsauto. De motorrijder en zijn passagiere werden met verwondingen aan de handen voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.
- Alkmaar, woensdag 12 juni 2002. Op woensdagmiddag omstreeks 13.30 uur vond er op de Ommering te Alkmaar een aanrijding plaats waarbij twee personen licht gewond raakten. Een 78-jarige man uit Amsterdam stond in een personenauto voor het verkeerslicht op de Huiswaarderbrug, in de richting Heerhugowaard. Naast hem zat zijn 77-jarige echtgenote. Toen de man in de gaten kreeg dat het door hem gekozen voorsorteervak niet de meest gelukkige was (hij stond rechts), probeerde hij van vak te wisselen. Een vrachtauto, bestuurd door een 45-jarige man uit IJmuiden, die juist aan kwam rijden, kon niet meer op tijd stoppen en reed achter tegen de personenauto aan. Beide inzittenden van de personenauto werden voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Het verkeer is enige tijd omgeleid.

Diefstal auto
Alkmaar, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdag werd tussen 09.45 en 19.45 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Noorderstraat te Alkmaar. Het betrof een groene Renault 21 GTL met kenteken TY-21-ZY.

Lozing terpentine
Castricum, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagavond kwamen er diverse meldingen binnen van terpentine-stank in woningen aan het Tulpenveld te Castricum. Geconstateerd werd dat de lucht uit het riool kwam. Mogelijk zijn terpentineresten in een afvoerput van het riool weggegooid. De stank verdween nadat de brandweer het riool had doorgespoeld. Een onderzoek wordt ingesteld naar degene die de resten heeft weggegooid.

Alcoholcontrole
Bergen aan Zee, woensdag 12 juni 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 00.15 uur werd een 57-jarige man uit Bergen aan Zee in zijn woonplaats op de Zeeweg gecontroleerd als bestuurder van een personenauto. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Ademanalyse wees uit dat hij 700 ugl alcohol in zijn adem had. Dat is ruim drie maal de wettelijk toegestane hoeveelheid van 220 ugl. De man kreeg proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte was opgevallen omdat hij enigszins slingerend reed.

Bloedproef

- Alkmaar, woensdag 12 juni 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 02.30 uur werd een 25-jarige man uit Alkmaar op de Schinkelwaard in zijn woonplaats gecontroleerd als bestuurder van een personenauto. De man bleek zowel alcohol als softdrugs te hebben gebruikt. Van de verdachte werd een bloedproef afgenomen. Dit bloedmonster zal op de aanwezigheid van alcohol en drugs worden onderzocht door het Forensisch Instituut te Rijswijk. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.
- Bergen, woensdag 12 juni 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 03.35 uur ging een 19-jarige man uit Alkmaar als bestuurder van een bromfiets onderuit op de Karel de Grotelaan te Bergen. Het slachtoffer gleed over het wegdek en kwam tot stilstand tegen een betonnen paaltje. Hij liep hierbij in ieder geval een gebroken rib en sleutelbeen op. Hij werd overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar, alwaar hij werd opgenomen. Omdat alcoholgebruik werd geconstateerd is van de verdachte bloed afgenomen. Dit zal op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht.

Diefstal zeilboot
Alkmaar, woensdag 12 juni 2002. Tussen dinsdag 19.00 uur en woensdag 14.00 uur is een open zeilboot ontvreemd vanuit het water langs de Nieuwlandersingel te Alkmaar. Het betreft een beigekleurige open zeilboot met een lengte van 6,20 meter. De polyester boot is voorzien van een houten dek en de naam "Jok3".

NOORDKOP

Aanrijding met letsel

- Den Helder, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur raakte een 57-jarige vrouw uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Touwslagersweg in haar woonplaats. De vrouw reed daar in een brommobiel en verleende geen voorrang aan een 29-jarige man uit Den Helder in een personenauto die over de afrit Rijksweg N99 aan kwam rijden. De vrouw werd met diverse schaafplekken voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

- St. Maartensvlotbrug, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagavond omstreeks 18.00 uur vond er een aanrijding plaats op de rotonde Westerduinweg - Zeeweg te St. Maartensvlotbrug waarbij een 82-jarige vrouw uit Hagen (Duitsland) gewond raakte. De bestuurder van (vermoedelijk) een rode Volkswagen Polo kwam over de Westerduinweg aanrijden en ging op de kruising rechtsaf. Hierbij reed hij tegen het slachtoffer aan die op een fiets over het fietspad (gelegen naast de weg) reed. De vrouw brak hierbij een heup en moest worden opgenomen in het Medisch Centrum te Alkmaar. De bestuurder van de personenauto reed na de aanrijding door, zonder zijn identiteit bekend te maken of hulp te verlenen. Eventuele getuigen van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, tel 0900-8844.

Alcoholcontrole
Petten, woensdag 12 juni 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 02.40 uur werd een 35-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd op de Pettemerweg te Petten. De man bleek juist een slok teveel te hebben gedronken. Hij blies 285 ugl, terwijl de wettelijke grens op 220 ugl is gesteld. Hij kreeg een proces-verbaal.

WESTFRIESLAND

Diefstal auto
Blokker, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagavond, omstreeks 23.30 uur werd de diefstal ontdekt van een personenauto aan de Westerblokker te Blokker. Het ging hier om een blauwe Suzuki Alto met het kenteken SR-86-PH.

Poging inbraak
Enkhuizen, woensdag 12 juni 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 03.45 uur werd gepoogd in te breken bij een winkel aan de Westerstraat te Enkhuizen. De dader probeerde een toegangsdeur aan de zijkant van het bedrijf (in de Pekelsteiger) te forceren met een kettingzaag. Dit lukte niet omdat de deur aan de binnenkant voorzien was van een stalen plaat.

Verkeerscontrole
Enkhuizen - Bovenkarspel, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagmiddag werden verkeerscontroles uitgevoerd op de Provincialeweg te Enkhuizen en Bovenkarspel. In totaal kregen 16 bestuurders een bekeuring. Geschreven werd voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en technische gebreken aan aanhangwagens.

Diefstal boot
Medemblik, woensdag 12 juni 2002. In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 20.30 en 08.15 uur werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Klinkhamer in Medemblik een trailer met boot ontvreemd. Om bij de trailer te komen werd een toegangshek geforceerd. Het ging om een rode Elan motorboot, type 15SC superior en een grijze Freewheel boottrailer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie