Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportvliegtuigje verongelukt net buiten vliegbasis Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 12-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Foto: Sportvliegtuig verongelukt nabij Eindhoven (Koninklijke Luchtmacht)

Sportvliegtuigje verongelukt net buiten vliegbasis Eindhoven

11-06-2002

Een Robin DR-400 sportvliegtuigje met aan boord één inzittende is gisteravond (10 juni) rond kwart over zeven net buiten de vliegbasis Eindhoven verongelukt. De 59-jarige Duitse vlieger was op weg van Baden Baden in Duitsland naar Hilversum maar moest door brandstofgebrek uitwijken naar Eindhoven. Hij raakte zwaar gewond bij het ongeluk. Brandweer- en ambulancepersoneel van de luchtmacht zorgde voor de eerste hulp, de marechaussee verleende eveneens assistentie.

De vlieger was om kwart over vijf vertrokken uit Baden Baden. Ongeveer 45 kilometer ten zuid oosten van Eindhoven ontdekte hij dat hij niet voldoende brandstof had om Hilversum te halen. In overleg met het militaire verkeersleidingscentrum in Nieuw Milligen besloot hij uit te wijken naar de vliegbasis Eindhoven. Hierop werden de hulpverleningsdiensten van de luchtmacht gealarmeerd. Afgezien van drie brandweerauto's en een ambulance ging het ook om beveiligingspersoneel van de vliegbasis. Ongeveer 150 meter voor de landingsbaan verongelukte het toestel echter. Bij het ongeval brak geen brand uit. Medisch personeel van de vliegbasis Eindhoven gaf de zwaargewonde vlieger eerste hulp. Hij werd vervolgens naar het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven gebracht. (Foto: Koninklijke Luchtmacht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie