Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Militaire chauffeurs vertrokken naar Griekenland

Datum nieuwsfeit: 12-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

foto: Vertrek chauffeurs naar Griekenland (Hennie Keeris)

Militaire chauffeurs vertrokken naar Griekenland

11-06-2002

Vanaf de vliegbasis Eindhoven zijn vanmorgen (11 juni) 134 militairen van de Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marechaussee vertrokken. Het gaat om chauffeurs die naar Thessaloniki in Griekenland vliegen om daar de voertuigen voor het Nederlandse detachement in Macedonië op te halen. Morgen (12 juni) vertrekt de hoofdmacht van dit Nederlandse detachement van Eindhoven naar Skopje. Minister Frank de Grave (Defensie) doet de militairen dan uitgeleide.

De Nederlandse militairen die naar Macedonië vertrekken, gaan daar naar toe in het kader van "Task Force Fox". Deze "Task Force" verzorgt de militaire ondersteuning van operatie "Amber Fox". Onder "Amber Fox" werken de internationale waarnemers van de Europese Unie Monitoring Missie (EUMM) en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Op verzoek van de Macedonische autoriteiten zien zij toe op de uitvoering van het akkoord van Ohrid (2001). De totale Nederlandse bijdrage aan "Task Force Fox" bestaat uit ongeveer 350 militairen. Deze zijn hoofdzakelijk afkomstig van de landmacht, maar ook van de marine, luchtmacht en marechaussee.

De vandaag vertrokken chauffeurs nemen in de haven van Thessaloniki de voertuigen in ontvangst die daar naar toe gebracht zijn met het motorschip Thebeland. Dit schip vertrok 3 juni uit Eemshaven met aan boord 112 voertuigen en een groot aantal zeecontainers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie