Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Indië-monument in Groningen onthuld

Datum nieuwsfeit: 12-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Indië-monument in Groningen onthuld

12-06-2002

In Groningen is gisteren (11 juni) een monument onthuld voor de militairen die tijdens de politionele acties in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea om het leven zijn gekomen. Het monument bevindt zich op de begraafplaats Selwerderhof. De onthulling werd voorafgegaan door een herdenkingsdienst. De plechtigheid werd bijgewoond door veel autoriteiten, veteranen en belangstellenden, waaronder de Inspecteur der Veteranen, luitenant-generaal Cees de Veer, en de waarnemend Bevelhebber der Landstrijdkrachten, generaal-majoor Remco Seijn. De Johan Willem Frisokapel zorgde voor de muzikale omlijsting van de plechtigheden.

Het monument, een 120 meter lang zandstenen kunstwerk, is geplaatst op een grasveld nabij de aula en kijkt uit op een waterpartij. Tijdens de politionele acties tussen 1945 en 1950 zijn 142 Groninger Indiëgangers omgekomen. De namen van 136 van hen staan op een 120 meter lange band van zandsteen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie