Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 12-06-2002

Datum nieuwsfeit: 12-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Breda: Drie verdachten aangehouden voor berovingen en andere berichten uit het district Breda

Datum: 12/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Op vrijdag 7 juni jl. werden een 14-jarige jongen uit Breda op de Mauritssingel te Breda en een 13-jarige jongen uit Lage Zwaluwe op de Nassaustraat op vrijwel identieke wijze beroofd van hun GSM-telefoon. De jongens moesten van hun twee belagers onder de bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp hun mobiele telefoon afgeven. Daarna reden ze weg in een auto waarin nog een handlanger zat.

Gisteren werd in verband met deze berovingen de 23-jarige J.G. uit Breda aangehouden. Vandaag zijn de 18-jarige J.R. en een 17-jarige jongen uit Breda eveneens aangehouden. De drie verdachten zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Bij een van de verdachten is een aansteker die zeer sterk lijkt op een revolver in beslag genomen. De politie is de verdachten door recherche-onderzoek op het spoor gekomen

Breda: Man gooit met fiets
Gisteren heeft een 17-jarige jongen uit Breda uit kwaadheid een fiets in de richting van de medewerkster van een broodjeszaak aan de Houtmarktpassage gegooid. De vrouw had een opmerking gemaakt over het feit dat de jongen door de passage fietste. De jongen was daar kennelijk niet van gediend want hij begon de vrouw te beledigen en te bedreigen. De verdachte is door de politie aangehouden en verhoord op het politiebureau. Hij krijgt een proces-verbaal.

Breda: Schennispleger in Princenhage
Vandaag heeft de politie Tuinzigtlaan een aangifte opgenomen van de moeder van een zevenjarige jongen. Haar zoontje is op zondag 9 juni jl. omstreeks 10.00 uur in een speeltuintje in de omgeving van de Hovenierstraat (Princenhage) te Breda geconfronteerd met een man die zijn geslachtsdeel aan hem liet zien.
De man was achter op zijn fietsje gaan zitten en had hem bij de schouders vastgepakt. Bovendien vroeg de man aan de jongen om zijn broek ook naar beneden te doen. Haar zoontje kon aan de man ontkomen door hard weg te fietsen. Volgens de jongen reed de man op een grijze scooter. Hij had een bruine huidskleur en was ongeveer 1.70 meter lang. Hij had een grijsblauwe helm op. De politie Tuinzigtlaan stelt een nader onderzoek in.

Zundert: Aanrijding, fietser licht gewond
Vanmiddag vond omstreeks 12.30 uur op de Oekelsebaan te Zundert een aanrijding plaats tussen een personenauto, bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Zundert en een fietser, een 31-jarige man uit Zundert. De fietser raakte daarbij licht gewond, zijn schouder was gekneusd. De fietser reed over een de Oekelsebaan en kwam uit de richting van de Meirseweg. De politie vermoedt dat hij zonder eerst om te kijken en richting aan te geven links af geslagen is. Hierbij is hij in aanrijding gekomen met de personenauto die in dezelfde richting reed. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. De politie Zundert is bereikbaar via 0900-8844.

Fijnaart: Mishandeling van een jongen
De politie kreeg gisteravond melding van mishandeling van een 11-jarige jongen uit Fijnaart. De jongen was op een schoolplein door een ander kind zonder enige aanleiding geslagen en getrapt. Hij had blauwe plekken op zijn benen en een bloeduitstorting bij een oor. De politie Moerdijk stelt een onderzoek in naar de toedracht en dader van het incident.

Moerdijk: Overtreding milieuwetgeving
De politie heeft gisteren bij een bedrijf aan de Graanweg te Moerdijk proces-verbaal opgemaakt ter zake de milieuwetgeving. Het bedrijf had geen vloeistof dichte vloeren en hield zich niet aan de bouwvergunning. Zo werd de nooddeur niet vrijgehouden. Het bedrijf is al eerder gecontroleerd, hierbij waren ook verschillende milieu overtredingen geconstateerd. Er bleken wel enkele zaken verbeterd te zijn.

Langeweg: Controle vrachtverkeer
Op klachten van de wijkbewoners is vanmorgen, tussen 07.00 en 10.00 uur een controle gehouden op het vrachtverkeer op de Zuiddijk te Langeweg. Deze weg mag niet gebruikt worden voor het doorgaand vrachtverkeer. Er werd een bestuurder bekeurd.

SPORT: Politieteam Tuinzigt - Jongeren Tuinzigt 3-4 Breda: Gisteravond is in sporthal de Doelen de zaalvoetbalwedstrijd tussen de politieagenten van het team Tuinzigt en de jongeren uit deze wijk gespeeld. Het werd een gezellige en sportieve wedstrijd, de teams waren goed aan elkaar gewaagd. De strijd werd in het voordeel van de jongeren beslist.

Etten-Leur: Brandstichtingen aan auto's
In de nacht van dinsdag 11- op woensdag 12 juni is omstreeks 00.15 uur op de Kapelstraat een auto uitgebrand. Betreft een Ford Escort van een 25- jarige man uit Breda. Ondanks de bluswerkzaamheden van de brandweer ging de auto geheel verloren. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Er werd een buurtonderzoek ingesteld, maar dit heeft nog niets opgeleverd. De politie neemt deze zaak serieus omdat het al de 6e auto in Etten-Leur die deze maand is uitgebrand.

Etten-Leur: Diefstal wiel van auto
Op een parkeerplaats aan de Beiaard te Etten-Leur werd in de nacht van dinsdag 11- op woensdag 12 juni vanaf een geparkeerde auto een compleet wiel met lichtmetalen velg gestolen. De dader(s) hadden het voertuig opgekrikt en op blokjes achtergelaten.

Etten-Leur: Inbraken in auto's
Op een parkeerplaats aan de Torenvalk te Etten-Leur werd in de nacht van dinsdag 11- op woensdag 12 juni in een geparkeerde auto ingebroken. De buit waren diverse auto-onderdelen en geluidsapparatuur. Op een parkeerplaats aan de Kievit te Etten-Leur werd in de nacht van dinsdag 11- op woensdag 12 juni in een geparkeerde auto ingebroken. Uit de auto werden 17 cd's weggenomen.

Etten-Leur: Aangetroffen goederen
Een inwoner van Etten-Leur heeft achter een heg aan de Wildbaan te Etten-Leur 8 zogenaamde wedstrijdbekers aangetroffen. Deze zijn aan het teambureau in bewaring genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie