Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-06-2002

Datum nieuwsfeit: 13-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-06-2002 Persbericht straatroof te Maastricht (HP 16.40 uur) Donderdag 13 juni 2002

Maastricht, vrouw licht gewond bij straatroof:
Donderdagmorgen 13 juni 2002 heeft op de binnenplaats van verpleegkliniek Klevarie te Maastricht een straatroof plaatsgevonden waarbij een 54 jarige inwoonster van Maastricht het slachtoffer werd. Zij raakte door een val licht gewond.
Het slachtoffer liep vanmorgen omstreeks 09.40 uur vanaf de Calvariestraat het binnenterrein van verpleegkliniek Klevarie op. Het slachtoffer was in gezelschap van een driejarig kleinkind die zij in een kinderwagen voortduwde. Geheel onverwacht voelde zij een ruk aan een tas die zij aan een pols had hangen. Zij zag daarop een fietser naast zich staan die aan de tas bleef trekken. Door het geweld dat de straatrover gebruikte kwam het slachtoffer ten val waardoor zij haar tas kwijtraakte. De straatrover reed snel weg, maar kwam enkele tientallen meters verder ten val met zijn fiets. Het slachtoffer die de wegfietsende man achterna was gerend pakte daarop haar tas weer vast en wilde deze terug hebben. De straatrover trok daarop een mes uit zijn kleding en bedreigde daarmee het slachtoffer. De straatrover ging er daarna vandoor en bleef onbekend.
Kort daarna werd de tas van het slachtoffer door een wandelaar op de Kakeberg te Maastricht teruggevonden. Deze werd aan het politiebureau bezorgd. Een in de tas aanwezige portemonnee met ongeveer 150 euro en een bankpasje werden uit de tas weggenomen. Andere spullen bleven in de tas achter. Het slachtoffer heeft de tas inmiddels terug gekregen. Zij heeft enkele behoorlijke kneuzingen en schaafwonden opgelopen en heeft van de straatroof bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie