Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse advocaten steunen verzet tegen wetsontwerpen-Verwilghen

Datum nieuwsfeit: 13-06-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuw-Vlaamse Alliantie

Vlaamse advocaten steunen verzet tegen wetsontwerpen-Verwilghen (12/06/02)

In de plenaire vergadering van de Kamer van Volksvertegenwoordigers wordt donderdag gestemd over twee wetsontwerpen van minister van Justitie Verwilghen, die beide rechtstreeks verband houden met de taalwetgeving in gerechtszaken. Officieel beogen beide wetsontwerpen de bestrijding van de gerechtelijke achterstand in het gerechtelijk arrondissement Brussel. In werkelijkheid wordt evenwel alles in het werk gesteld om de benoeming van Franstalige magistraten te vergemakkelijken.

Het eerste wetsontwerp zorgt voor een ingrijpende wijziging van de historische taalwet in gerechtszaken, een Vlaamse verworvenheid van 1935. De huidige taalkennisvereiste wordt vervangen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie