Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-06-2002

Datum nieuwsfeit: 13-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-06-2002
Persberichten district Sittard (HP 13:26 uur) Donderdag 13 juni 2002

Sittard, winkelinbraak:
Donderdagmorgen 13 juni 2002 heeft omstreeks 04.50 uur een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Stationsstraat te Sittard. Een buurtbewoner werd omstreeks 04.50 uur gewekt door een harde klap op straat. Op straat zag de getuige vanuit een raam nog juist twee personen op een bromfiets weg rijden. De gewaarschuwde politie trof in de omgeving geen bromfiets meer aan met daarop de twee personen. Bij onderzoek bleek een etalageruit van 3.10 bij 2.40 geheel vernield te zijn. Uit de etalage werden diverse spullen ontvreemd waaronder hengels, molens en beetverklikkers. Ook werden diverse goederen door vallend glas beschadigd. De eigenaar van de winkel heeft bij de politie aangifte gedaan.

Geleen, autos totaal beschadigd bij verkeersongeval: Bij een verkeersongeval op de kruising Jos Klijnenlaan / Frans Erenslaan / Spaubeeklaan te Geleen, woensdagavond 12 juni 2002, zijn twee personenautos totaal beschadigd. Een van de bestuurders werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.
Een 22 jarige automobiliste woonachtig in Dilzen veroorzaakte omstreeks 23.45 uur op de genoemde kruising ten gevolge van het niet verlenen van voorrang een verkeersongeval met een 19 jarige automobilist uit Buchten welke laatste over de Jos Klijnenlaan te Geleen reed, zijnde een voorrangsweg. Normaal wordt het verkeer op de genoemde kruising geregeld door verkeerslichten, echter deze waren ten tijden van het verkeersongeval buitenwerking (knipperende waarschuwingslichten wel in werking). Door de aanrijding raakten beide betrokken personenautos geheel beschadigd en dienden door een bergingsbedrijf weg getakeld te worden. De veroorzaakster van de aanrijding liep rug- en nekklachten op en werd voor verder onderzoek door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij werd na onderzoek voor een nacht ter observatie opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Sittard, boete wegens rijden onder invloed:
Een 20 jarige automobilist woonachtig te Sittard is donderdagmorgen 13 juni 2002 door de politie te Sittard bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Het alcoholgebruik van de automobilist uit Sittard bleek kort voor
01.00 uur nadat een politiepatrouille de auto over de Oudeweg te Sittard had zien rijden. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag tussen 0.8 en 0.9 promille. De automobilist bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro wegens het rijden onder invloed. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur.

Sittard, drugs in woning aangetroffen:
In een woning aan de Dr. Nolenslaan te Sittard heeft de politie woensdagmorgen 12 juni 2002 bijna 200 gram heroïne aangetroffen. Het onderzoek in de woning werd ingesteld nadat kort daarvoor een vermoedelijke drugstransactie tussen twee personen op de Dr. Nolenslaan plaatsvond. Het tweetal werd daarbij door de politie aangehouden. Een 25 jarige inwoner van Heinsberg, de koper van de drugs, bleek twee bolletjes, bijna 1 gram, heroïne in zijn onderbroek verstopt te hebben en bij de verkoper, een 40 jarige inwoner van Sittard, werd bijna 3 gram heroïne in zijn auto aangetroffen. Het tweetal werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bij een onderzoek in de woning van de drugsverkoper aan de Dr. Nolenslaan te Sittard trof Tecco de verdovende middelenhond van de politie zowel in de woning een kleine hoeveelheid drugs aan (enkele grammen) alsmede in de kelder bijna 200 gram heroïne.

De politie heeft tegen de 25 jarige inwoner van Heinsberg proces-verbaal opgemaakt. Hij is in het kader van snelrecht gedagvaard. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. De verkoper van de drugs, de 40 jarige inwoner van Sittard, werd in de loop van de middag in verzekering gesteld. Hij wordt vrijdag 14 juni 2002 voorgeleid aan de Officier van Justitie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie