Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fries Museum op woensdagen gratis toegankelijk

Datum nieuwsfeit: 13-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Fries Museum (Verzetsmuseum Friesland) op woensdagen gratis toegankelijk

'Elke woensdag gratis entree in het Verzetsmuseum en het Fries Museum'. Met ingang van 2 januari 2002 prijkt die aankondiging op de voordeur van het museum in Leeuwarden. Daarmee heeft het museum een primeur. Het Verzetsmuseum en het Fries Museum zijn de eerste musea in Nederland die structureel - in eerste instantie voor de periode van een jaar - één dag in de week het museum voor alle bezoekers gratis openstelt. Sponsor van de gratis woensdag is Friesche Vlag.

Met dit initiatief geeft het museum gehoor aan de wensen van de Tweede Kamer die afgelopen oktober het idee van staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Rick van der Ploeg om verschillende vormen van gratis toegang tot het museum te onderzoeken, met bijval ondersteunde. In januari komt de staatssecretaris met een gedetailleerd voorstel. Het museum heeft zelf al de financiële consequenties afgedekt met de structurele bijdrage van sponsor Friesche Vlag.

Met de gratis woensdag willen het Verzetsmuseum en het Fries Museum het museumbezoek stimuleren en de drempel om het museum te betreden, verlagen. Is de verhouding in het museumbezoek tussen Friezen en niet-Friezen momenteel ongeveer fiftyfifty, met de gratis openstelling wil het museum meer Friezen bewegen naar de Turfmarkt te komen. Extra aanleiding om juist de woensdag te kiezen, is het feit dat basisschoolkinderen de woensdagmiddag vrij hebben. Daarnaast wil het museum de aanzet geven tot een andere mentaliteit: na de lunch, uit je werk of uit school gewoon even langs het museum gaan. Het gevarieerde en sterk wisselende tentoonstellingsaanbod in het Verzetsmuseum en het Fries Museum lenen zich bij uitstek voor herhaalbezoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie