Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europaweg Zotermeer krijgt nieuwe asfaltlaag

Datum nieuwsfeit: 14-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zoetermeer

Europaweg krijgt nieuwe asfaltlaag, 14 en 15 juni a.s.

In het weekeinde van 14 en 15 juni wordt het wegdek van de Europaweg geasfalteerd. Het werk vindt plaats voor de kruising die aansluit op de Aziëweg en de Australiëweg, richting Oostweg.

De opknapbeurt van het wegdek bestaat uit het verwijderen van de bovenlaag en het weer aanbrengen van een nieuwe laag zeer open asfalt, waarin een betonmortel wordt ingewassen..
Hierdoor ontstaat voor de verkeerslichten een hoog stabiele asfaltlaag waarin geen spoorvorming meer kan optreden.

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren zal dit weggedeelte verkeersvrij moeten worden gemaakt en zal tussen vrijdagavond 14 juni, 20.00 uur en zondagochtend 16 juni, 6.00 uur hinder voor weggebruikers ontstaan. Tijdens het werk wordt de noordelijke rijbaan van de Europaweg (de zijde Buytenwegh) in twee richtingen bereden, vanaf de te maken doorsteek door de middenberm ter hoogte van het fietstunneltje Marathonpad. Tijdens de drukke uren wordt er een extra baan beschikbaar gemaakt, lopend door de werkzaamheden heen.

Aanbevolen rijroutes
Het verkeer vanaf de Zwaardslootseweg in de richting van Rijksweg A12 wordt aangeraden om via de Afrikaweg en de Zuidweg te rijden. Het verkeer dat vanuit de wijken de Leyens en Noordhove komt wordt aangeraden om via de Planbaan en de Ruimtebaan naar de Rijksweg A12 te rijden.
De omleidingen en aanbevolen routes worden ter plaatse aangegeven met de bekende gele borden.

Als slechte weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, worden de werkzaamheden in het weekeinde erna (21 en 22 juni) uitgevoerd.

Laatste wijziging: 24-05-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie