Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: duurzaamheid en demografische ontwikkelingen

Datum nieuwsfeit: 14-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

Duurzaamheid en demografische ontwikkelingen

Hoewel de groei afneemt, zal de wereldbevolking halverwege deze eeuw toch met 50% zijn toegenomen. En die toename geldt bijna uitsluitend voor de ontwikkelingslanden. Uiteindelijk zal die groei tot stand komen en de omvang van de wereldbevolking stabiliseren. Intussen zal de vergrijzing de samenstelling ingrijpend doen veranderen: op een gegeven moment zal het aantal ouderen groter zijn dan het aantal jongeren. Voor adequaat sociaal, economisch en duurzaam beleid is een helder begrip van de demografische ontwikkelingen noodzakelijk. Over dit thema organiseert Studium Generale Groningen een dubbellezing, in samenwerking met Pugwash Nederland, ter gelegenheid van de conferentie 'Sharing the planet'.Voertaal is Engels. Sprekers zijn Anne Ehrlich en Sergey Kapitza.

Dr. Anne Ehrlich is als biologe verbonden aan de Stanford Universiteit (USA) als Associate Director for Policy van het Centrum voor 'Conservation Biology'. Zij werd wereldberoemd door haar werk op het terrein van bevolkingsvraagstukken. Met name met The Population Bomb (samen met Paul Ehrlich) vestigde zij haar naam bij het grote publiek.

Prof. Sergey Kapitza is hoogleraar in de theoretische natuurkunde in Moskou, en oa. lid van de Russische Academie van Wetenschappen. Hij is zeer betrokken bij de hedendaagse maatschappelijke vraagstukken en trok de aandacht met een bijzonder model van de groei van de wereldbevolking, met vergaande consequenties. In zijn lezing zal hij vooral ook de implicaties voor onderwijs en wetenschap aan de orde stellen, in het licht van kenniseconomie en informatiesamenleving.

Datum en tijd

vrijdag 14 juni 2002, , 20.00 - 22.00 uur

Sprekers

Anne H. Ehrlich & Sergey P. Kapitza

Titel

Global Population Growth, Education and a Sustainable World

Plaats

Academiegbouw, Broerstraat 5, Groningen

Informatie

Studium Generale Groningen, tel. (050)363 54 64, www.rug.nl/studium

Symposium

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie