Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 14-06-2002

Datum nieuwsfeit: 14-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-06-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Snelheidscontrole

DE BILT- De politie hield donderdagmiddag een snelheidscontrole op de Biltse Rading.

Van 13.45 uur tot 16.00 uur controleerde de politie 1321 automobilisten op snelheid. 102 Bestuurders reden te hard, waarvan de automobilist met de meeste haast 102 km/u reed, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Fietsende dief

DRIEBERGEN- RIJSENBURG- De politie hield donderdagmiddag een 36-jarige man uit Utrecht aan op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 16.00 uur zagen getuigen dat de man op zijn fiets dicht langs een winkel aan de Traaij reed, en hierbij een barbecue meenam die voor de winkel stond uitgestald. Hij fietste vervolgens weg in de richting van de Arnhemse Bovenweg. Een getuige, een 20-jarige vrouw uit Driebergen/Rijsenburg, besloot de man per fiets te achtervolgen, maar ze raakte hem kwijt. Na ongeveer een kwartier zag ze de verdachte weer terugkomen en opnieuw in de richting van de winkel fietsen. De vrouw liep op de winkeldief af en greep hem vast, waarbij ze werd geholpen door een passant. Vervolgens werd de 36-jarige man overgedragen aan de politie. Tegen de grijpgrage man werd proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief

DE BILT- De politie hield donderdagmiddag een 44-jarige man uit Bilthoven aan op verdenking van winkeldiefstal.

Om 12.30 uur kreeg de politie de melding dat winkelpersoneel achter een winkeldief aanliep. Hij had meerdere goederen weggenomen uit een winkel aan de Hessenweg. Ter plaatse werden de agenten door omstanders aangesproken dat de verdachte over de Weltevreden liep. Hier is de 44-jarige man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Uit zijn fouillering bleek dat hij meerdere kledingstukken uit verschillende winkel had meegenomen. Met een proces-verbaal op zak werd hij weg gestuurd.

Jeugdige vernielers

ZEIST- Donderdagmiddag werden vier kinderen uit Zeist door de politie betrapt terwijl zij vernielingen pleegden.

Oms 14.50 uur surveilleerden agenten op de Nicolaas Beetslaan. Zij zagen vier kinderen, van 7,9, 11 en 12 jaar oud in een boom klimmen. Hierbij vernielden zij het aldaar aanwezig struikgewas behoorlijk. De kinderen werden door de politie aangesproken op hun gedrag. In overleg met de ouders krijgen de kinderen via STOP een alternatieve straf.

Onder invloed
ZEIST- De politie hield in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni een 21-jarige man uit Laren (NH) aan omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Om 04.00 uur controleerde de politie de man op de Utrechtseweg, waarbij ze roken dat hij teveel alcohol had gedronken. Dit werd bevestigd door de blaastest, waarop de man werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij een alcoholpromillage in zijn bloed had van 2.00, terwijl 0.50 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal kon de 21-jarige man het bureau verlaten.

Teveel gedronken
ZEIST- Donderdagavond werd een 57-jarige man uit Zeist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Omstreeks 23.20 uur reden agenten op de Laan van Vollenhove, waar zij zagen dat een bestuurder ongepast verkeersgedrag vertoonde. Hierop gaven zij hem een stopteken en namen hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de 57-jarige man teveel alcohol had gedronken, waarop hij werd aangehouden. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat hij een alcoholpromillage in zijn lichaam had van 1.25, ruim twee keer de toegestane snelheid van 0.50. Met een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal op zak kon hij het bureau verlaten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie