Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorkomen en genezen van drugsverslaving meer centraal stellen

Datum nieuwsfeit: 14-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten

CDA

Eurlings: voorkomen en genezen van drugsverslaving meer centraal stellen.

Tweede Kamerlid Camiel Eurlings vindt dat in de verslagingszorg veel meer de nadruk moet worden gelegd op het voorkomen en genezen van drugsverslaafden. Dat is ook een belangrijke reden waarom het CDA tegen landelijke invoering van heroïneverstrekking op recept is.

Eurlings: "Wat er op dit moment aan preventie wordt gedaan is onvoldoende. Risicogroepen met name jongeren die de neiging hebben drugs te gaan gebruiken worden op een vrij klinische manier voorgelicht door agenten die scholen bezoeken. Het zou effectiever zijn wanneer bijvoorbeeld 20-jarige ex-verslaafden hun verhaal aan jongeren vertelden."

"De verslavingszorg zou zich veel meer dan nu het geval is moeten richten op het afkicken in plaats van het faciliteren van drugs. Dat laatste biedt slechts tijdelijke verlichting voor drugsverslaafden. Dat is geen structurele verbetering. We zullen ons meer moeten gaan inspannen om meer mensen te kunnen laten afkicken", aldus Eurlings.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie