Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 14-06-2002

Datum nieuwsfeit: 14-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.15 uur) Vrijdag 14 juni 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 27 jarige automobilist uit Maastricht is vrijdagmorgen 14 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobilist reed omstreeks 03.15 uur over het Tongerseplein te Maastricht waar hij zijn auto bij het nemen van de bochten en gelet op zijn te hoge snelheid maar juist in bedwang kon houden. Op de Prins Bisschopsingel volgde daarop een controle. Nadat de bestuurder na het gebruik van alcohol bleek te ruiken werd van hem een alcoholblaastest afgenomen en werd hij vervolgens aangehouden. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.2 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Valkenburg/Meerssen, snelheidscontroles:
Donderdag 13 juni 2002 hebben in Valkenburg, Berg en Terblijt en Meerssen snelheidcontroles plaatsgevonden.
Tussen 14.00 en 15.00 uur werd de snelheid gemeten van 287 motorvoertuigen die over de Emmaberg in Valkenburg reden. Vier bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 70 km per uur. De hoogst gereden snelheid bedroeg 86 km per uur. Aansluitend werd tussen 15.10 en 16.10 uur op de Rijksweg te Berg en Terblijt gecontroleerd. Hier bleken van de 497 gecontroleerde voertuigen twee bestuurders harder te rijden. 88 km per uur was de hoogste snelheid.
Op de Montfortlaan te Meerssen werd tussen 17.45 en 18.20 uur gecontroleerd. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving over het te hard rijden in de 30 km zone. Van de 99 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 7 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 30 km per uur. De hoogste snelheid bleek 58 km per uur te zijn. Daarna stond de radarauto opgesteld op Tussen de Bruggen te Meerssen. Van de 585 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 54 harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. 79 km per uur bleek de hoogste snelheid te zijn. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Maastricht, brandje op balkon flatgebouw:
Donderdag 13 juni 2002 heeft omstreeks 18.40 uur op een balkon van een op de negende etage gelegen woning van een flatgebouw aan het Mercatorplein te Maastricht een brandje gewoed. Vermoedelijk is het brandje ontstaan door broei in een zak met potgrond welke op het balkon in de zon had gelegen. Door de hitte vatte aan kunststof vloermat vlam en smolt door de hitte een GFT-bak. Een deur van het balkon naar de woning en het plafond van het balkon werden zwart geblakerd. De gewaarschuwde brandweer die met groot materieel vanwege de melding van een woningbrand was uitgerukt had de brand snel onder controle. Dit kwam mede omdat een onderbuurvrouw, welke het brandje ontdekte, de brand grotendeels al geblust had.

Dezelfde middag was de brandweer omstreeks 16.50 uur ook al uitgerukt naar een brand in een geparkeerde personenauto op de Karveelweg te Maastricht. De brand die alleen in de auto woedde was snel geblust. Bij onderzoek bleek de geparkeerde personenauto spontaan in brand te zijn geraakt. De brand was ontstaan onder het dashboard, waarschijnlijk door een kortsluiting. Door de brand ging het dashboard verloren en liep het interieur van de auto zware schade op. De auto moest door een bergingsbedrijf worden weg getakeld.

Maastricht, winkeldievegge aangehouden:
Donderdagavond 13 juni 2002 is in een drogisterij gelegen in het winkelcentrum de Brusselsepoort te Maastricht een winkeldievegge op heterdaad betrapt. Omdat het niet de eerste keer was dat deze vrouw een winkeldiefstal pleegde zal zij vandaag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris te Maastricht.
Personeel van de drogisterij hield omstreeks 19.20 uur een klant al een tijdje in de gaten omdat vermoed werd dat de vrouw een winkeldiefstal aan het plegen was. Bij het verlaten van de winkel waarbij niets werd afgerekend, werd de vrouw gevraagd haar tas te openen. Hieraan werd gevolg gegeven en bleek dat er diverse flesjes parfum met een winkelwaarde van ruim 300 euro afkomstig uit winkel in deze tas aanwezig waren. Het bleek een geprepareerde tas te zijn die voorkomt, dat niet betaalde goederen door de beveiligingspoortjes niet worden gedetecteerd. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf zij een valse naam op maar dat werd bij het onderzoek vlug achterhaald. Eenmaal bekend met de identiteit van de winkeldievegge bleek de 29 jarige vrouw woonachtig te Geleen, reeds meerdere malen met de politie in aanraking te zijn geweest wegens het herhaald plegen van winkeldiefstallen. De vrouw werd meteen in verzekering gesteld en is vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie