Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 14-06-2002

Datum nieuwsfeit: 14-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 14/6/2002
Auteur: Carel Bouman

Bekeuringen tijdens alcoholcontroles

TILBURG Gisteravond rond tien voor halfnegen hebben agenten aan de Professor Cobbenhagelaan een 36-jarige vrouw uit Rijen aangehouden. Die zat met iets te veel drank (bijna 0,69 promille) op achter het stuur. Zij kreeg een geldboete van 190 euro en een rijverbod van een uur.

OISTERWIJK Aan de Kempenlandstraat hebben agenten gisteravond even na vijf over halfelf een 40-jarige man uit deze plaats aangehouden. Die had iets te veel gedronken (>0,69 promille). Hij kreeg een geldboete van 190 euro en een rijverbod van twee uren. Verder werd auto van de man inbeslaggenomen.

TILBURG De politie van district Tilburg heeft tussen gistermiddag vier- en gisteravond acht uur een districtelijke alcoholcontrole gehouden. Dat gebeurde aan de Bredaseweg, Warandalaan, de Professor Cobbenhagelaan en de Dongenseweg. In totaal heeft de politie van 727 automobilisten een blaastest afgenomen. De 36-jarige vrouw uit Rijen, zoals we hierboven hebben beschreven, was de enige overtreding die men tijdens de controle constateerde. Bij de controle werd ook deelgenomen door personeel van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Zij doen onderzoek na het gebruik van drugs in het verkeer. Op basis van vrijwilligheid staan weggebruikers bloed en/of urine af.

TILBURG Aan de hart van Brabantlaan hebben agenten gisteravond rond vijf voor twaalf een 37-jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden. Die blies iets meer dan 0,57 promille. Zij kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van een uur.

Een na kwart voor twaalf gisteravond hebben agenten aan de Hart van Brabantlaan een 43-jarige man uit Berkel-Enschot aangehouden. Hij blies bijna 1,37 promille. Dat leverde een rijverbod van acht uren op. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt en het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Aan de Hazelaarstraat liep een 24-jarige Fransman tegen de lamp. Deze had bijna 1,26 promille alcohol in het bloed. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod van vijf uren.

Om vijf over een vannacht werd aan de Hart van Brabantlaan een 22-jarige Waalwijker aangehouden. Die blies bijna 0,69 promille. Gevolg: een boete van 190 euro en een rijverbod van een uur.

De aan de Hart van Brabantlaan gemelde resultaten zijn de uitkomst van een alcoholcontrole die aan de Hart van Brabantlaan werd gehouden door Politie Agenten in Opleiding, in vakjargon PAO-ers genoemd. Inclusief stagebegeleiders werkten aan deze controle zon 25 politieagenten mee. Tijdens de controle heeft men 260 bestuurders laten blazen. De controle werd gehouden tussen gisteravond halfnegen en vannacht kwart over een.

Aan de Magazijnstraat hebben agenten vannacht om kwart voor drie een 28-jarige Tilburger aangehouden. Hij blies 1,03 promille. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een dagvaarding mee naar huis.

59 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Bij een bromfietscontrole die de politie van team Wilhelminapark gistermiddag tussen drie en negen uur heeft gehouden hebben agenten de bromfiets van een 22-jarige Tilburger inbeslag genomen. Bij de controle bleek dat er aan het framenummer van de bromfiets was geknoeid. De bromfiets wordt door personeel van de unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) nader onderzocht.

Tijdens deze bromfietscontrole die overigens gehouden werd op twee locaties De Reitse Hovenstraat en het Wilhelminapark werden 45 bromfietsen gecontroleerd en er werden in totaal 45 bromfietsen gecontroleerd. Er werden in totaal 59 bekeuringen bij uitgeschreven. De politie zetten bij de controle onder andere drie motorrijders in. In totaal zetten de politie bij deze controle elf agenten in.

Tilburger van portemonnee beroofd

TILBURG Vannacht, tussen kwart voor vier en vier uur werd aan de Korvelseweg een 23-jarige Tilburger van zijn portemonnee met daarin 10 euro en enkele persoonlijke bescheiden beroofd. De man liep op het trottoir in de richting van het Korvelplein. Terhoogte van het Buro HALT werd de man door zijn belager vastgepakt en bedreigd met een Stanleymes. Toen de overvaller de portemonnee te pakken had vluchtte hij weg op zijn fiets. De Tilburger raakte bij deze beroving overigens niet gewond.

Tilburger bedreig portier met vuurwapen

TILBURG Vannacht om kwart over vier hebben agenten aan de Paleisring een 36-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging met een vuurwapen van een 42-jarige plaatsgenoot die als portier bij een horecazaak aan de Heuvelring werkzaam is. De bedreiging gebeurde nadat de Tilburger door de portier uit de zaak was gezet. Aan de hand van het opgegeven signalement konden de agenten de man aan de Paleisring aanhouden. Een vuurwapen werd door de politie overigens niet gevonden. De politie sluit de mogelijkheid niet uit dat de verdachte zijn wapen tijdens zijn vlucht vanaf de Heuvelring heeft weggegooid en stelt een nader onderzoek in.

Winkeldief

TILBURG Vanmorgen rond vijf over halfelf hebben agenten aan de Groenstraat een 49-jairige Tilburger aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van een fles whisky ter waarde van bijna 21 euro.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie