Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kandidaat-burgemeesters gemeente Achtkarspelen bekend

Datum nieuwsfeit: 14-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Achtkarspelen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

14-06-2002
Kandidaat-burgemeesters gemeente Achtkarspelen bekend

De vertrouwenscommissie van de gemeente Achtkarspelen heeft donderdag 13 juni 2002 de voordracht van twee kandidaat-burgemeesters voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft ingestemd met de genoemde kandidaten.
De twee kandidaat-burgemeesters zijn:

nr. 1 De heer L.J. Lyklema (VVD), 56 jaar oud, woonachtig in Kollum, oud-gedeputeerde Provinsje Fryslân. Hij is waarnemend burgemeester geweest in het Zuid-Hollandse Ter Aar en in het Groningse Vlagtwedde.

nr. 2 De heer mr. A. Hoogendoorn (ChristenUnie), 44 jaar oud, woonachtig in Vriezenveen (Overijssel), gemeentesecretaris van de gemeente Vriezenveen (na 1 juli: gemeente Twenterand).

De aanbevelingen zijn vrijdag 14 juni verzonden naar de (demissionaire) Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer mr. K.G. de Vries. Na overleg met het Ministerie van BZK en de Commissaris van de Koningin van Fryslân, de heer drs. E.T.H.M. Nijpels, wordt in augustus bekendgemaakt wie de nieuwe burgemeester van Achtkarspelen gaat worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie