Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdamse delegatie terug uit Suriname

Datum nieuwsfeit: 14-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


---

Amsterdamse delegatie terug uit Suriname; convenant over samenwerking Suriname-Amsterdam ondertekend

De Amsterdamse delegatie die onder leiding van burgemeester Cohen de afgelopen week een bezoek bracht aan Suriname, is vandaag teruggekeerd. Gisteren ondertekenden de Surinaamse minister van Regionale Ontwikkeling, de heer R.W. van Russel, en burgemeester Cohen een samenwerkingsovereenkomst tussen de Republiek Suriname en de Gemeente Amsterdam. Hierin worden samenwerkingsprojecten benoemd op verschillende beleidsterreinen zoals woningbouw, de waterleiding, het archief, het bevolkingsregister, de (geestelijke) gezondheidszorg en de politie. De samenwerkingsovereenkomst geldt voor de komende vier jaar waarbij jaarlijks wordt geëvalueerd en met de gemeenteraad wordt besproken wat de vorderingen zijn.
De delegatie, waarin onder meer wethouder Hannah Belliot en de stadsdeelvoorzitter van Zuidoost Elvira Sweet zitting hadden, is tevreden over de resultaten van het bezoek. Eerder dit jaar ging een kleine ambtelijke delegatie naar Suriname om de samenwerkingsafspraken voor te bereiden. Maar het eigenlijke werk, de uitvoering van de projecten, moet nog beginnen. En daar komt het natuurlijk op aan, aldus burgemeester Cohen. Hij wees er op dat het gaat om een samenwerking waar beide partijen iets aan hebben. Ook Amsterdam kan leren van de projecten in Suriname en heeft er direct belang bij, bijvoorbeeld waar het gaat om samenwerking met het archief van Suriname en het bevolkingsregister.
De samenwerkingsovereenkomst past in het vernieuwde buitenlandbeleid van Amsterdam. Daarin ligt de focus - buiten noodhulp - op die landen waar veel Amsterdammers vandaan komen.
Een verslag van de reis wordt over enige tijd met de gemeenteraad besproken.

Amsterdam, 14 juni 2002 Mirjam Otten

^


-

© gemeente Amsterdam - 14-06-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie