Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede Groenconferentie van Hoogvliet (Rotterdam)

Datum nieuwsfeit: 17-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


618. Tweede Groenconferentie Groen In en Om de Stad

3 juni 2002

Op maandag 17 juni aanstaande wordt de tweede Groenconferentie van Hoogvliet gehouden. De tweede Groenconferentie van Hoogvliet is een samenwerkingsproject van de deelgemeente en WIMBY! Internationale Bouwtentoonstelling Hoogvliet.

Op maandag 17 juni aanstaande wordt de tweede Groenconferentie van Hoogvliet gehouden. De bijeenkomst duurt van 12.00 tot 17.00 uur en wordt voorgezeten door Felix Rottenberg. Tijdens deze tweede groenconferentie wordt in het eerste deel teruggeblikt naar de aanbevelingen die voortkwamen uit de eerste conferentie over het groen binnen de vernieuwing van Hoogvliet, een jaar geleden. Als voorbeeld wordt besproken hoe met het project Oedenvlietse Park is omgegaan.

In het tweede deel wordt ingegaan op twee themas: Groen in de stad en Groen om de stad. Hierbij komen actuele projecten aan de orde die zich in een pril stadium bevinden en waarbij wij erg benieuwd zijn naar de mening van deelnemers. Er zijn verder presentaties over de groene inpassing van de A15 (door Cor Geluk, bureau Juurlink & Geluk), de getijdengeul (door Gerard Litjens, bureau Stroming) en de relatie tussen natuurlijk en aangelegd groen (door Arno Struik, Gemeentewerken werf Hoogvliet).

Tot slot wordt in het derde gedeelte gediscussieerd over de toekomstige rol van de Groenconferentie, waarbij zal worden voorgesteld een groenplatform op te richten waarin regelmatig over actuele groene themas zal worden gesproken.

De tweede Groenconferentie van Hoogvliet is een samenwerkingsproject van de deelgemeente en WIMBY! Internationale Bouwtentoonstelling Hoogvliet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie