Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede fase autoluw maken Schoolstraat gemeente Voorschoten

Datum nieuwsfeit: 17-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Voorschoten
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Voorschoten

Persberichten - Schoolstraat autoluw
Uitgebracht op: donderdag 13 juni 2002

2e fase autoluw maken Schoolstraat
Het tweede deel van de Schoolstraat in Voorschoten wordt autoluw vanaf maandag 17 juni 08.30 uur aanstaande. De gemeente heeft de afgelopen periode hard gewerkt om aan alle voorwaarden voor het autoluwmaken te voldoen. Zo zijn de nodige vervangende parkeerplaatsen aangelegd rond het Centrum. Eveneens is sprake van uitbreiding van het aantal parkeersplaatsen. De Schoolstraat is in principe alleen toegankelijk voor laden en lossen tussen 8.30 en 13.00 uur en voor de Cirkelbus ingeval zij passagiers hebben die maar een beperkte loopafstand kunnen overbruggen. Onder strikte voorwaarden zijn ontheffingen te verkrijgen. De gemeente komt met het autoluwmaken tegemoet aan de wens van het winkelend publiek.

Op woensdag 1 mei zijn er rondom de Schoolstraat werkzaamheden gestart voor het verder autoluw maken van de Schoolstraat. Ter voorbereiding van het autoluwmaken hebben op diverse plaatsen activiteiten plaats gevonden zoals achter de "Passage , op het z.g. "Deltaplein" nabij de Rabobank, op het Wagenerf, op het Sir Winston Churchillplein, in de Pauwenstraat en op het parkeerterrein naast de Albert Heyn.

De afronding vindt in week 25 plaats. Aangezien de hydraulische afsluitpaal op vrijdag
14 juni jl. op de definitieve plaats wordt aangebracht is vanaf maandag 17 juni de verkeersmaatregel officieel van kracht. Dit houdt in dat de gehele Schoolstraat gesloten is voor alle gemotoriseerd verkeer inclusief bromfietsers. Het laden en lossen van bedienend verkeer blijft gedurende de venstertijden (van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 13.00 uur) gehandhaafd.

Voor eigenaren en exploitanten van bedrijven in de 2e fase van de autoluwe zone, die voor hun normale bedrijfsvoering buiten de venstertijden toegang tot hun bedrijfspand moeten hebben, is het mogelijk om een ontheffing. De vergunning aanvraag wordt dan getoetst aan de bestaande "Beleidsregels (bepalingen en criteria) inzake de toetsing van een ontheffingsaanvraag inrijverbod: Schoolstraat" en na een eventuele toewijzing officieel vastgelegd.

In overleg met o.m. de Vereniging "Centrum Winkeliers" is afgesproken dat de Cirkelbus naast de ochtenden tevens tijdens de middaguren de mogelijkheid krijgt om in voorkomende gevallen gehandicapten met een zeer korte loopafstand op de plaats van bestemming te brengen en weer op te halen. Echter met dien verstande dat hier zeer terughoudend mee om gegaan zal worden dit om het autoluwe karakter in de Schoolstraat niet aan te tasten. In het verlengde hiervan wordt het automobilisten met een gehandicapten parkeerkaart toegestaan om tijdens de venstertijden een gehandicapte passagier voor de betreffende winkel af te zetten of op te halen, alleen in die gevallen dat hij of zij vanwege de handicap van deur tot deur begeleid dient te worden.

Een jaar na het in werking treden van de verkeersmaatregel wordt bezien of aanpassingen c.q. wijzigingen noodzakelijk zijn. Deze evaluatie gaat in overleg met belanghebbenden/organisaties plaatsvinden.


- einde bericht -

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie