Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prinses Margriet opent nieuw gebouw bloedbank

Datum nieuwsfeit: 17-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

foto: Logo Militaire Bloedbank (Fabienne Bruys)

Prinses Margriet opent nieuw gebouw bloedbank

17-06-2002

In Leiden heeft HKH Prinses Margriet vanmiddag (17 juni) het nieuwe gebouw van de Militaire Bloedbank geopend. Dit onderdeel van het Militair Geneeskundig Facilitair Bedrijf is verhuisd van Amsterdam naar Leiden. In Amsterdam was de Militaire Bloedbank gevestigd bij het Centraal Laboratorium voor de Bloedtransfusie bij het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. In Leiden is onderdak gevonden in het gebouw De Pelikaan vlak bij het Leids Universitair Medisch Centrum. In dit gebouw is ook de Stichting Sanquin Bloedvoorziening ondergebracht.

De hoofdtaak van de Militaire Bloedbank is het leveren van bloedproducten aan alle operationele eenheden van de krijgsmacht, waar ook ter wereld. Daarnaast worden diepvries bloedproducten geproduceerd, levert de bloedbank uitzendbaar laboratoriumpersoneel, verricht onderzoek en maakt bloedgroepkaarten en herkenningsplaatjes aan. De Militaire Bloedbank koopt haar bloedproducten aan bij de Stichting Sanquin. Deze Stichting is ontstaan door het samengaan van de Nederlandse bloedbanken en het Centraal Laboratorium voor de Bloedtransfusiedienst van het Nederlandse Rode Kruis.

De opening vond plaats in aanwezigheid van een groot aantal militaire- en burgerautoriteiten. Bij de Militaire Bloedbank werken acht militairen en burgermedewerkers van Defensie. Het Militair Geneeskundig Facilitair Bedrijf waar de bloedbank onder valt, is onderdeel van het Defensie Interservice Commando. (foto's: Fabienne Bruys)
foto: Militaire bloedbank in Leiden (Fabienne Bruys)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie